GrossDanceCompany in het Louvre

GrossDanceCompany in het Louvre

Op zondag 1 februari 2015, 16:30 zal de korte dansfilm Silent Force gepresenteerd worden tijdens de 8e editie van ‘Journées internationales du film sur l’art’ in het Auditorium van het Louvre in Parijs. Na de vertoning van de film vindt er een live performance plaats van enkele fragmenten uit de voorstelling Silent Force.

Silent Force

De dansfilm Silent Force (concept en choreografie Sagi Gross) is oorspronkelijk gecreëerd met de bedoeling als begeleiding te dienen van de gelijknamige voorstelling tijdens de internationale tournee van het gezelschap GrossDanceCompany. Tijdens het productieproces bleek dat de kwaliteit van het gefilmde materiaal een overtuigende visie over wist te brengen. Juist omdat het de kracht bezat om de toeschouwer een kijkje te geven in de complexiteit en schoonheid van de totstandkoming van de choreografie. In de film verkent Gross de relatie tussen zijn unieke danstaal, het oog van de camera en de intimiteit. De dansers worden geconfronteerd met een fysiek conflict terwijl ze voor een stenen muur staan, er ontstaat een spanningsveld tussen de beelden en de ‘stilte tussen de noten’ van de muziek van Bach. De cinematografische kwaliteit van het eindresultaat bleek een onafhankelijk artistiek filmisch werk te zijn.Na de vertoning op het doek zal er een kort live fragment uit de choreografie Silent Force uitgevoerd worden door de dansers van GrossDanceCompany. Sagi Gross zal zijn werk introduceren en nodigt u uit voor een vraag- en antwoordgesprek na de vertoning.

Sagi Gross

Sagi Gross​ is artistiek leider en choreograaf van GrossDanceCompany. Zijn werk is op vele internationale podia getoond door het eigen en andere gezelschappen. In 2012 werd hij geselecteerd voor het ‘LAB” project waar hij de gelegenheid kreeg een choreografie te maken voor de dansers van het Engelse nationale ballet. Recentelijk werkte GrossDanceCompany in een coproductie samen met de legendarische Carolyn Carlson in het Centre Chorégraphique National de Roubaix in Frankrijk. In 2015 zullen twee choreografieën van zijn hand in première gaan bij het Grand Rapids Ballet in Michigan.