Cirque du Soleil

Het Cirque du Soleil is een entertainment-bedrijf waarin wereldwijd groepen artiesten samenwerken. Het gezelschap werd in 1984 opgericht door twee voormalige straatartiesten, Guy Laliberté en Daniel Gauthier. De thuisbasis van het Cirque du Soleil is Montreal in Quebec in Canada. Er is een aantal vaste shows in Amerika en er zijn rondreizende shows in Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Cirque du Soleil is geïnspireerd door het circus-theater, waarbij de circusnummers worden gecombineerd met muziek, zang en dans. Er wordt in het Cirque du Soleil echter niet met dieren gewerkt. De belangrijkste disciplines zijn trapeze, jongleren, acrobatiek en clownerie. Op 29 juni 2020 heeft Cirque du Soleil het faillissement aangevraagd.

Varekai. © Cirque du Soleil
Review - 21 apr 2017

Varekai van regisseur Dominic Champagne is net zo sprookjesachtig als voorgaande Cirque du Soleil-producties. Puur wegdromen en genieten dus!​

Pauwendans, Amaluna © Cirque du Soleil
Review - 30 mrt 2016

'Amaluna' is Cirque du Soleil op en top! Regisseuse Diane Paulus combineert circus met dans en zang tot een show met de vrouw in de hoofdrol. Met vrouwen als helden spat kracht en elegantie van het podium af.

Pippin, foto: Roy Beusker
Review - 15 mrt 2016

Pippin is buitengewoon! De titelrol wil bijzonder zijn en ook de gehele musical is origineel. Naast circus wordt de voorstelling ook gecombineerd met zang, toneel, humor en illusies. Bijzonder is dat de artiesten alles kunnen.

Nieuws - 21 aug 2015

Het woord ‘circus’ is het eerste waar je aan denkt bij het Cirque du Soleil. Maar niet lang meer, want vanaf april 2016 maakt ’s werelds grootste circusbedrijf de stap naar een vaste Broadwayshow genaamd Paramour.

Abonneren op Cirque du Soleil