Another Kind of Blue

De stichting ‘Another Kind of Blue’ wordt geleid door choreograaf David Middendorp. Het werk van Middendorp wordt gekenmerkt door de innovatieve wijze waarop hij moderne dans combineert met moderne technologie. Naast hitvoorstellingen op De Parade, Oerol en Lowlands werd hij wereldberoemd met zijn choreografie ‘Blue Journey’. Hiermee haalde hij de halve finale bij het programma America’s Got Talent. In september gaat zijn nieuwe tour in première, ‘Blue Technology’. In deze voorstelling maakt Middendorp gebruik van de nieuwste technologieën, met als hoogtepunt het gebruik van drones.

donkere dagen ballet hiphop voorstellingen kerst
Reportage - 21 nov 2019

Het wordt steeds sneller donker, maar deze dansvoorstellingen brengen wat licht in de duisternis. Dans Magazine koos zes van de mooiste voorstellingen.

introdans rushes dansdagen meesterwerken
Review - 9 okt 2019

Tijdens de Nederlandse Dansdagen presenteerden de topgezelschappen in Nederland zich tijdens een feestlijke avond.

Ballet Blue(s) - DeDDDD. © Studio Oostrum
Interview - 5 mrt 2017

Een studiopresentatie van Ballet Blue(s) van Dutch Junior Dance Division (de premiere is op 6 maart 2017), twee bijzondere dansworkshops van Holland Dance en een waanzinnig interessante ontmoeting met David Middendorp / Another Kind of Blue.

Blue Technology, Another Kind of Blue, David Middendorp
Review - 22 sep 2015

'Blue Technology' van David Middendorp is het begin van een grotere rol voor technologie in de danswereld. Technieken met drones, animatie en projectie passeren de revue. Samen met de dansers vormt het een creatieve en ingenieuze eenheid. 

Interview - 18 sep 2015

David Middendorp werd wereldberoemd met zijn choreografie 'Blue Journey' door zijn deelname aan America’s Got Talent. ‘’I believe that I, the audience and America have just been ‘Middendorphed’", aldus de jury. 

Abonneren op Another Kind of Blue