Holland Festival

Subsidie aanvragen toe- en afgewezen. Scapino Ballet de komende periode niet.
Nieuws - 9 jun 2020

De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.

annet lekkerkerker holland festival dansvoorstelling
Nieuws - 22 jan 2019

Algemeen directeur Annet Lekkerkerker verlaat het Holland Festival na de editie van 2019.

Daphne Bunskoek Holland Festival 2016 – VPRO/ Ingo Caly
Nieuws - 14 jun 2017

De 3e aflevering van Holland Festival 2017 staat in het teken van kunst in barre tijden. Met interviews met choreografen Alexei Ratmansky en Alain Platel.

Until the Lions - Akram Khan. © Jean Louis Fernandez
Review - 6 jul 2016

Until the Lions speelt met het contrast tussen man en vrouw, licht en donker, vooruitgang en stilstand, vergeving en wraak. Akram Khan maakt zo niet alleen een duister sprookje, maar geeft ook diepgang en zet de kijker aan tot nadenken.

Nelken, © Laszlo Szito
Review - 21 jun 2016

Gezien op 16 juli 2016 - Stadsschouwburg Amsterdam. 

Duizenden wit-roze kunst anjers bestrijken het gehele podium. Het oogt onberispelijk op de zwarte vloer en donkere achtergrond. Wat kunnen de dansers hier nog aan toevoegen?

Overture - David Dawson. © Hans Gerritsen
Review - 15 jun 2016

Gezien op 11 juni - Nationale Opera & Ballet.

De "rebellen van de dans" Justin Peck, George Williamson, Ernst Meisner en David Dawson doorbreken enkele dogma’s, hoewel ‘rebellie’ een iets te grote term is.

Sketches/Notebook - Meg Stuart/Damaged Goods, © Eva Wuerdinger
Review - 8 jun 2016 - Joanna Fox

​Gezien op 6 juni 2016 – Holland Festival Amsterdam.

Sketches / Notebook van Meg Stuart/Damaged Goods is een interdisciplinaire performance gebaseerd op improvisatie. Speelse schetsen van emoties en conflicten. Opgelet: dit is eigenzinnige dans.

Foto: Joep van Aert
Nieuws - 26 nov 2015

De Nederlandse podiumkunstenfestivals luiden de noodklok. Ze verzoeken de Tweede Kamer dringend om 2,4 miljoen euro vrij te maken voor de podiumkunstenfestivals in Nederland. Dat schrijven ze in een open manifest.

Highlights Cullberg Ballet Holland Festival
Review - 22 jun 2015

Tijdens Holland Festival vond de Nederlandse première plaats van Highlights van het Zweedse Cullberg Ballet. Een double bill van Trajal Harrell en Eszter Salamon. Het is geen ballet, maar het werk van deze ‘opwindende’ choreografen is wel de moeite waard.

Het Nationale Ballet, Cool Britannia
Review - 19 jun 2015

Met het indrukwekkende drieluik Cool Britannia laat Het Nationale Ballet zien dat ze open staat voor vernieuwing en experiment. 

Pagina's

Abonneren op Holland Festival