Roni Haver

Choreografe Roni Haver richtte samen met Guy Weizman in 2002 het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op in Groningen. Club Guy & Roni maakt voorstellingen die het genre ‘dans’ ver overstijgen. Het dansgezelschap staat garant voor explosieve en ongepolijste performances, theatraal en beeldend, en met de nodige humor. De laatste jaren werd naam gemaakt met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011) en L‘Histoire du Soldat (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland).

Biografie Roni Haver

Roni Haver is van  Israëlische afkomst en begon haar carrière als danseres in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv. Het Bat Sheva ensemble vormde tevens het begin van een onafscheidelijke samenwerking met Guy Weizman.  Ze danste daarna in verschillende gezelschappen in Europa, waaronder Ultima Vez in Brussel (Wim Vandekeybus), Lanonima Imperial in Barcelona (Juan Carlos Garcia) en Galili Dance in Amsterdam en Groningen (Itzik Galili).

Club Guy & Roni

In 2002 starten Guy Weizman en Roni Haver hun eigen gezelschap Club Guy & Roni in Groningen. De laatste jaren werd naam gemaakt met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011) en L‘Histoire du Soldat (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland). Recent won het gezelschap in twee opeenvolgende jaren een Zwaan voor de voorstelling Midnight Rising (beste dansproductie 2013) en voor danser Igor Podsiadly voor zijn rol in Naked Lunch (beste dansprestatie 2014).

Als choreografen worden Roni Haver en Guy Weizman regelmatig uitgenodigd door andere dansgezelschappen voor samenwerkingsprojecten. Van 2010 tot 2014 waren Weizman en Haver ‘choreographers in residence’ bij het Oldenburgisches Staatstheater. Daarnaast werken ze sinds 2011 samen met het Moskouse dansgezelschap Tsekh Contemporary Dance Centre. Ook in Toscane en Belgrado zijn er verschillende co-producties gemaakt, alsmede met het Gothenburg Ballet (Zweden), Schauspiel Köln (Duitsland) en Carte Blanche (Noorwegen).

Prijzen voor Roni Haver

Naast haar werk als choreografe, danst Roni Haver in veel producties. Ze werd in 2001 genomineerd voor de Zilveren Theaterdansprijs voor haar rol in Albert and Panja en in 2005 voor De Zwaan voor beste dansprestatie voor haar rol in Myrrh and Cinnamon.

Club Guy & Roni, Noorderzon, Phobia
Review - 24 aug 2015

In het theater kijk je toe en spreek je niet, maar tot hoever laat je de dansers gaan? In 'Phobia' gaan de dansers gaan fysiek tot het uiterste. De uitputting is in alle acties voelbaar en drukt de toeschouwer met de neus op de feiten.

Club Guy & Roni, Phobia
Nieuws - 9 apr 2015

Club Guy & Roni opent de 25e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met de wereldpremière van Phobia. Deze komt tot stand in samenwerking met de dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en met Slagwerk Den Haag.

Festival Classique
Nieuws - 17 mrt 2015

Festival Classique biedt van 18 tot en met 21 juni  niet zo maar een paar concerten, maar voorstellingen waarin klassieke muziek, theater en dans samensmelten. Het hoogtepunt is dit jaar Hét Hofvijverconcer met dansgezelschap Club Guy & Roni.

Nieuws - 28 apr 2013

Op 16 april werden in Moskou de Golden Mask National Theatre Awards uitgereikt.

Abonneren op Roni Haver