Peter Leung

Young Creative Associates Leung en Arques ©  Bowie Verschuuren
Nieuws - 19 dec 2016

Het Nationale Ballet benoemt de jonge choreografen Juanjo Arques en Peter Leung tot Young Creative Associates.  Zij krijgen extra steun van Het Nationale Ballet bij het ontwikkelen van nieuwe choreografieën. 

Campagnebeeld Night Fall met Melissa Chapski. © Altin Kaftira
Nieuws - 26 aug 2016

Het Nationale Ballet presenteert een ballet speciaal gemaakt voor Virtual Reality; Night Fall. Met een VR-gadget ga je volledig op in ‘de witte aktes’ die beroemd zijn uit Het Zwanenmeer en La Bayadère. 

Nieuws - 1 apr 2015

Dansers van Het Nationale Ballet zijn te zien in de nieuwe video van de Nederlandse top dj Armin van Buuren. Tweede solist James Stout en Junior Company danseres YuanYuan Zhang zijn te zien in de video. Peter Leung maakte de choreografie.

Nieuws - 14 mei 2014

Peter Leung en Matthew Pawlicki-Sinclair, beiden choreografen en dansers bij Het Nationale Ballet, hebben de choreografie gemaakt voor de nieuwe video van de Nederlandse indierockband Go Back To The Zoo. De video is voor Head Up High, een nummer afkomstig van het onlangs verschenen album ZOO en tevens de nieuwe single van de band.

Review - 17 apr 2014

Op woensdagavond 16 april werd de rode loper uitgerold voor Dutch Doubles van Het Nationale Ballet, met wereldpremières van Juanjo Arques, Ton Simons, Hans van Manen en Jorma Elo. Deze in Nederland woonachtige choreografen werkten samen met befaamde Nederlandse kunstenaars.

Nieuws - 7 feb 2013

Drie dansers van Het Nationale Ballet zijn te bewonderen in de nieuwe campagne EPISODES van Hans Ubbink.

Abonneren op Peter Leung