Myrthe van Opstal

Myrthe van Opstal
Interview - 5 feb 2021

Myrthe van Opstal heeft een bijzondere danscarrière. Ze danste met haar broer en zussen op topniveau bij het Nederlands Danstheater en ontwikkelde zich later tot choreograaf en docent. Luca van Wersch kreeg de kans om haar te interviewen en verdiepte zich uitvoerig in het leven van Myrthe.

Jonge dansers, 10 jaar later, NTR
Nieuws - 28 jan 2016

NTR-programmamaker Dirk Jan Roeleven zocht de opgegroeide dansers van 'De Avond van de Jonge Danser 2005' op om te ontdekken wat een danscarrière van 10 jaar met iemand doet. De uitzending is op donderdag 28 januari 2016, 23.00 op NPO2. 

Rahi Rezvani, Nederlands Dans Theater, Kleines Requiem, Hans van Maanen
Review - 18 apr 2015

In het Lucent Danstheater te Den Haag ging op 16 april Strong Language van het Nederlands Dans Theater I in première. Een magische avond met choreografieën van Hans van Manen, Sharon Eyal en Gai Behar, en Crystal Pite.

Review - 8 apr 2015

Op 2 april vond in het Lucent Danstheater in Den Haag de 27e editie van Switch plaats. In deze jaarlijkse choreografieworkshop en benefietvoorstelling nemen de dansers van Nederlands Dans Theater het heft in eigen hand. Ze creëren niet alleen zelf balletten voor hun collega-dansers, maar ze zijn ook zelf verantwoordelijk voor de voorbereidingen en organisatie van de voorstelling.

Switch NDT Xanthe van Opstal
Nieuws - 31 mrt 2015

Switch, de jaarlijkse benefietvoorstelling van de dansers van Nederlands Dans Theater, vindt plaats op donderdag 2 april in het Lucent Danstheater. Dit jaar gaan alle opbrengsten naar Relevé AC en Soul Arts Productions. Steun Switch!

Review - 28 mrt 2014

Zaterdag 22 maart vond in het Lucent Danstheater in Den Haag de 26e editie van Switch plaats, de jaarlijkse benefietvoorstelling van het Nederlands Dans Theater. Deze avond, waarin dansers van het NDT hun eigen choreografieën presenteerden, was volledig uitverkocht. Er waren choreografieën te zien van: Silas Henriksen, Fernando Troya, Garen Scribner, Jian Hui Wang, Luna Mertens, Drew Jacoby, Clara Villalba, Gregory Lau, Xanthe van Opstal, Luisa Arias Maria en Fernando Hernando Magadan.

Interview - 29 sep 2012

Ieder jaar in oktober worden de Zwanen uitgereikt tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.   De Zwanen zijn de VSCD Dansprijzen en  worden uitgereikt in de categorie 'meest indrukwekkende dansprestatie' (voor een danser of danseres) en 'meest indrukwekkende dansproductie' (voor een dansvoorstelling). Myrthe van Opstal is een van de genomineerden voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2012.

Abonneren op Myrthe van Opstal