Switch NDT Xanthe van Opstal

Steun Switch, de benefietvoorstelling van Nederlands Dans Theater

Switch, de jaarlijkse benefietvoorstelling van de dansers van Nederlands Dans Theater, vindt plaats op donderdag 2 april in het Lucent Danstheater in Den Haag. Dit jaar gaan alle opbrengsten van Switch naar Relevé AC en Soul Arts Productions die kasarme jeugd in Mexico door middel van dans nieuwe mogelijkheden biedt. 

Switch steunt Soul Arts Productions

Soul Arts Productions is een initiatief van de Mexicaanse balletdanser Isaac(solist bij Het Nationale Ballet), Esteban (corps de ballet bij de San Francisco Ballet) en Hector Hernández. Met de financiële steun die Switch hen biedt kunnen zij hun educatie programma uitbreiden en aanbieden aan andere gemeenschappen in Mexico. Soul Arts Productions maakt kunsteducatie toegankelijk voor alle jongeren om hen op die manier te inspireren.

Switch steunt Relevé A.C.

Relevé A.C. onderneemt grote sociale initiatieven in Mexico om de danskunst te brengen naar kansarme jeugd. Door te dansen vinden zij een veilig plek om zich persoonlijk te ontwikkelen. Deze visie ligt dicht bij de overtuiging van Nederlands Dans Theater dat kunst en humanisme een belangrijk invloed hebben op de maatschappij.

Switch 2015

Het productie team van Switch bestaat dit jaar uit Myrthe van Opstal (NL), Rupert Tookey (UK), Brett Conway (USA), Meng-Ke Wu (Taiwan), Gregory Lau (USA), Imre Van Opstal (NL), and Grace Lyell (UK). Ga voor meer informatie naar de website van Switch of volg Switch op Facebook.

Wil je ook Switch steunen? Maak dan een donatie via de IndieGoGo campagne van Switch.

Kaarten voor Switch kunnen gekocht worden via de kassa van het Lucent Dans Theater (070 88 00 333) of via de website van Nederlands Dans Theater. 

Switch van NDT1 en NDT2

Switch is dé avond waarop de dansers het heft in eigen hand nemen. De dansers van NDT 1 en NDT 2 stellen een avondvullend programma samen van nieuwe, door henzelf gecreëerde choreografieën. Ook de gehele organisatie rondom de voorstelling hebben zij zelf in handen. De volledige opbrengst van het jaarlijks terugkerende event gaat naar een door de dansers gekozen goed doel.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: