Florentina Holzinger

Florentina Holzinger is een Oostenrijkse choreografe, momenteel actief als Artist in Residence bij ICKAmsterdam. Ze volgde in Wenen een opleiding dans en performance en werkte in Gent (België) bij jeugdtheaterhuis De Kopergietery voor zij naar Amsterdam verhuisde om choreografie te studeren aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze werd opgeleid in compositie, dans en choreografie en trad op in werken van artists in residence Deborah Hay en Benoît Lachambre.

Carrière van Holzinger

Zij werkte onder andere als performer voor Rob List, Ann Liv Young en Jeremy Wade. Ze presenteert haar eigen werk in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en New York en kreeg verblijfsstages aangeboden bij Impulstanz Wenen, workspacebrussels in Brussel, Frascati Amsterdam en PACT Zollverein in Essen. Samen met Vincent Riebeek maakte ze de Europees gelauwerde performancetrilogie Kein Applaus für Scheisse (2010), Spirit (2012) en Wellness (2014). Haar samenwerkingen met Riebeek toeren momenteel langs verschillende internationale performance festivals in Europa.

Prijzen voor Holzinger

Bij Impulstanz in Wenen ontving Holzinger in 2008 en 2010 een DanceWEB Europe Scholarship. Met haar afstudeersolo Silk won ze de Prix Jardin d'Europe 2012 eveneens op Impulstanz in Wenen.

Châtel Award winnaar Florentine Holzinger Krisztina de Châtel
Nieuws - 15 okt 2018

Op vrijdag 12 oktober werd de Châtel Award uitgereikt aan Florentine Holzinger.

Châtel Award winnaar Florentine Holzinger Krisztina de Châtel
Reportage - 15 okt 2018

Op vrijdag 12 oktober werd de Châtel Award uitgereikt aan Florentine Holzinger.

Nieuws - 16 apr 2015

Choreografen Florentina Holzinger en Arno Schuitemaker zijn de twee nieuwe Artists in Residence bij dansgezelschap ICKAmsterdam. De komende twee jaar zullen zij hier hun talent verder ontwikkelen en nieuwe producties maken.

Something Raw Festival Amsterdam
Review - 19 feb 2015

Van 10 tot en met 14 februari presenteerde festival Something Raw aanstormende choreografen. Donderdagavond 12 februari maakte het werk van Michel Rizzo, Higher, en Florentina Holzinger, Wellness, een verpletterende indruk.

Nieuws - 14 okt 2014

Op 16 oktober gaat de voorstelling Recovery in première in het Frascati Theater. De voorstelling is gemaakt door Florentina Holzinger.

Review - 19 mei 2014

Tijdens SPRING Performing Arts Festival in Utrecht zijn verschillende voorstellingen te zien met naakte lichamen: Memento Mori, Wellness en Suddenly everywhere is black with people. Ze krijgen de hashtag #nakedtruth, maar wat is de naakte waarheid die wordt getoond? Waarom zijn de performers naakt? Bestaat functioneel naakt eigenlijk nog wel? En wat zegt deze naaktheid over de maatschappij van nu?

Abonneren op Florentina Holzinger