Voorstelling Recovery in première op 16 oktober

Voorstelling Recovery in première op 16 oktoberOp 16 oktober gaat de voorstelling Recovery in première in het Frascati Theater. De voorstelling is gemaakt door Florentina Holzinger. In Recovery staat een gevecht centraal. Het toneel is de arena waar trauma’s zullen worden verwerkt en een nieuw begin kan worden gemaakt.

Uitgangspunt van Recovery is het tragische ongeval bij een van de uitvoeringen van Silk in Noorwegen, waarbij Florentina Holzinger uit de nok van het theater viel. Recovery is geïnspireerd op het lange herstelproces dat daarop volgde en op de gelijknamige titel van het zevende album van de Amerikaanse rapper Eminem.

Met het doel zichzelf zowel spiritueel als lichamelijk in een krijger te veranderen, nam zij een personal coach in de arm. Elke avond betreedt zij met deze vrouwelijke coach de ring. Dit vanuit de overtuiging dat de enige kunst die het waard is gemaakt te worden, de kunst is die heelt.

Agon

Florentina Holzinger is geïnspireerd door George Balanchine's legendarische ballet Agon (1957). De titel betekent 'competitie' en wordt beschouwd als een hoogtepunt in de samenwerking tussen Balanchine en Igor Stravinsky. Florentina creëerde haar eigen Agon voor festival ImPulsTanz 2014 en Recovery is daarop gebaseerd.

Florentina Holzinger 

Florentina maakte de afgelopen jaren indruk met haar explosieve, sterk fysieke performances, onontkoombaar en vol bravoure. Haar afstudeersolo (aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) Silk werd bekroond met de prestigieuze Prix Jardin d’Europe 2012.

Recovery gaat 16 oktober tijdens FRASCATI GOES BRUT in première bij Frascati, gevolgd door een Oosterijkse première bij coproducent brut Wien.