Emio Greco

Emio Greco (Italië) volgde zijn dansopleiding aan het Centre de Danse International Rosella Hightower in Cannes en begon zijn danscarrière bij het Ballet Antibes Cote d’Azur. Van 1993 tot 1996 danste Greco in het werk van beeldend kunstenaar en regisseur Jan Fabre en van 1996 tot 1998 werkte hij aan verschillende producties samen met de Japanse choreograaf Saburo Teshigawara.

Artistic director van ICK

Sinds 1995 werkt Greco samen choreograaf/regisseur Pieter C. Scholten in hun gemeenschappelijke zoektocht naar nieuwe dansvormen. Voor beide kunstenaars is de zoektocht naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam een belangrijke drijfveer. Dit resulteerde al snel in het oprichten van het dansgezelschap Emio Greco | PC, later opgegaan in ICK.

Blasphemy Rhapsody
Reportage - 28 jun 2021

Na drie keer uitgesteld te zijn geweest, gaat de voorstelling op 5 juli eindelijk in première tijdens Julidans.

ICK
Reportage - 18 mrt 2021

Emio Greco en Pieter C. Scholten gingen in op zoek naar de bewegelijkheid van zekerheden en naar de ruimte die ontstaat als vaste waardes gaan wankelen.

ICK Dansmakers
Nieuws - 7 dec 2020

Groot nieuws in de danswereld. Nieuwe makers kunnen nu naar een nieuw productiehuis voor dans: ICK Artist Space.

Emio Greco en Pieter C. Scholten
Nieuws - 10 feb 2020

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Emio Greco en Pieter Scholten elkaar ontmoetten. Een mooie samenwerking met internationaal succes volgde.

premières top 15 oktober
Nieuws - 10 okt 2018

Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières.

Emio Greco Pieter C. Scholten in het theatre de la ville in Parijs. Foto: Leafar
Nieuws - 10 jul 2018

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vertrekken in 2019 bij het Ballet National de Marseille. Ze passen niet in de nieuwe plannen van de overheid.

Stil uit Podium Dans met Nanine-Linning
Nieuws - 10 mrt 2017

Podium Dans is een nieuw wekelijks dansprogramma op NPO Cultura waarin choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland aan het woord komen.

PARA | DISO Revisited - ICK. © Alwin Poiana
Interview - 13 jan 2017

Zes dansers banen zich een weg naar het paradijs. In de nieuwe studio van dansgezelschap ICK in Nieuw-West wordt er hard gewerkt aan PARA|DISO Revisited. Ook in dit interview zoeken we antwoord op de vraag: wat is het paradijs?

Review - 30 jun 2016

Danswetenschapster Francesca Magnini plaveit in Inspiration de wegen van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten met vele inzichten, zonder belemmering van hiërarchieën omtrent esthetiek of academische conventies die zo vaak bij de evaluatie van dans aan de orde zijn. 

Jubileumboek over choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten
Nieuws - 12 mei 2016

Inspiration: Emio Greco & Pieter C. Scholten. The Multiplicity of Dance, zo heet het onlangs gepubliceerde boek over de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, geschreven door de Italiaanse danswetenschapster Francesca Magnini. 

Pagina's

Abonneren op Emio Greco