Home » Reportage
Blasphemy Rhapsody

Wereldpremière van ICK tijdens Julidans

Tijdens de coronacrisis ontstond de voorstelling Blasphemy Rhapsody, waar choreografen en dansers samenwerkten via online verbindingen. De makers Emio Greco en Pieter C. besloten een samenwerking aan te gaan met Gouden Kalf-winnaar Arno Diederickx om van Blasphemy Rhapsody een film te maken.  Een bijzonder project, maar nu kunnen de dansers ook live worden bewonderd. Na drie keer uitgesteld te zijn geweest, gaat de voorstelling op 5 juli eindelijk in première tijdens Julidans.

Thuis repeteren

De choreografen begonnen het maakproces midden in een tijd vol onzekerheid in de danswereld. Online konden de repetities gelukkig wel gewoon doorgaan. Dat betekende wel dat de dansers thuis langs hun banken en onder hun tafels hun eigen solo moesten ontwikkelen. De uitgangspunten waren het voetenwerk van de Charleston en de extatische dans van de Zuid-Italiaanse Pizzica. Een van de dansers, Maria Ribas, werd daarvoor onlangs genomineerd voor de dansprijs van de VSCD, de Zwaan voor beste dansprestatie.

Veranderlijkheid van het leven

Emio Greco en Pieter C. Scholten gingen in Blasphemy Rhapsody op zoek naar de bewegelijkheid van zekerheden en naar de ruimte die ontstaat als vaste waardes gaan wankelen. De voorstelling ontwikkelde zich tot een gedanst ritueel, waarin de veranderlijkheid van het leven wordt omarmd.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Meer inspiratie