Casey Herd

Danser Casey HerdAmerikaan Casey Herd (Salt Lake City, Utah) is sinds 2008 als eerste solist aan Het Nationale Ballet verbonden, nadat hij al eerder als gastsolist met het gezelschap optrad.

Herd studeerde aan de Ballet West Academy in zijn geboorteplaats en aan de Kirov Academy in Washington D.C. Voorafgaand aan zijn komst naar Nederland danste hij bij het American Ballet Theatre en het Pacific Northwest Ballet in Seattle, waar hij uitgroeide tot een van de gezichtsbepalende dansers van het gezelschap.
Bij Het Nationale Ballet vertolkte hij onder meer de rollen van Siegfried in Het Zwanenmeer en Albrecht in Giselle en danste hij in  balletten van onder andere Hans van Manen, Alexei Ratmansky, William Forsythe, Christopher Wheeldon, David Dawson en George Balanchine. In 2012 ontving Herd de Alexandra Radiusprijs. 

Het gezaghebbende danstijdschrift Dance Europe plaatste Herd in 2011 op de negentiende plaats in een internationale top-100 van dansers die een uitmuntende prestatie hebben geleverd.

'Mata Hari' met Casey Herd & Anna Tsygankova. © Marc Haegeman
Nieuws - 17 jun 2016

Na een carrière van acht jaar bij Het Nationale Ballet neemt Herd afscheid van het publiek op 26 juni tijdens laatste voorstelling van 'Transatlantic'. Hierna gaat de eerste solist verder als freelancer, opzoek naar andere creatieve mogelijkheden. 

Het Nationale Ballet - Notenkraker en Muizenkoning foto Angela Sterling Dansers Maia Makhateli & Artur Shesterikov
Review - 14 dec 2015

Notenkraker en de Muizenkoning weet traditiegetrouw te betoveren. Door de eigen draai die de dansers aan hun rollen geven, zal elke avond net iets anders zijn en dat zorgt ervoor dat het ballet de bezoeker blijft verrassen.

Review - 22 sep 2014

Het is gewaagd, een verhalende voorstelling waarin opera, dans en drama gecombineerd worden. Uit de allereerste productie van ODD Continent, getiteld Homebody, spreekt een hoop ambitie.

Nieuws - 4 apr 2013

Het Nationale Ballet gaat met de productie Giselle naar Spanje.

Abonneren op Casey Herd