Home » Reportage
NDT

Zien: Wereldpremières van NDT via livestreams

De theaters zitten alweer een tijdje dicht, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van dans. Het Nederlands Dans Theater is daar een voorbeeld van! Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari presenteren ze namelijk twee wereldpremières.

Exclusief te volgen

De livestreams van Shadow’s Whispers NDT 1 bestaan uit de wereldpremières From England with Love van Hofesh Shechter en Baby Don’t Hurt Me van Imre van Opstal en Marne van Opstal. De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op de website en kosten vijftien euro per kaartje.

‘‘Opwindende hedendaagse maker’’

Shadow’s Whispers combineert choreografen die een verankering delen in urban dance, hiphop en een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen. Hofesh Shechter is volgens NDT een van de meest opwindende hedendaagse makers van dit moment. Eerder creëerde hij speciaal voor NDT 1 de werken Clowns (2016) en VLADIMIR (2018).

Choreografietalenten

Het choreografenduo Imre van Opstal en Marne van Opstal, beide voormalig NDT-danser, creëerde in 2017 The Grey voor NDT 2. Hun eerste NDT 1-creatie Take Root werd in 2019 genomineerd voor de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansprestatie'. Deze choreografietalenten zijn een goed voorbeeld voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Meer inspiratie