Home » Reportage
dansershoroscoop horoscoop 2021 sterrenbeeld

Dansershoroscoop voor 2021: dit gaat je helpen het komende jaar

Deze horoscoop vertelt je wat jou te doen staat in 2021. Als danser heb je je waarschijnlijk in allerlei moeilijke bochten moeten wringen om het afgelopen jaar door te komen. Het was een jaar vol verassingen en onverwachte wendingen, waar niemand zich op had kunnen voorbereiden. Wie weet vertelt jouw dansershoroscoop precies wat er in 2021 op je staat te wachten.

Waterman 20 januari – 18 februari

Dit is het moment om je onafhankelijkheid terug te nemen. Je kan je soms verdwaald voelen, of het idee hebben dat er misbruik van je wordt gemaakt. Probeer te focussen op je eigen persoonlijke identiteit, met je eigen manier van uiten. Dit kan je doen door te improviseren, yoga te doen, een dagboek bij te houden of vrij te bewegen. Je moet actief zeggenschap nemen over jezelf en je werk. 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Vissen 19 februari – 20 maart

Volg je intuïtie, en bereid je voor om verdiepende creaties te maken. Als je van plan bent om te gaan choreograferen in 2021, bereid je voor op dat het emotioneel gaat worden en veel te maken gaat hebben met een collectief bewustzijn. Ondanks dat er grote veranderingen zijn binnen de danswereld, vergeet niet om je instinkt te volgen, die zullen je op de juist weg zetten.

Ram 21 maart – 19 april

Probeer om in 2021 wat meer naar buiten gericht te denken. Dit jaar draait om actie ondernemen en verandering, dus focus je wat meer op je omgeving dan op jezelf. Denk erover na hoe je iets op een positieve manier kan veranderen in de danswereld. Volg je passie, dit is het jaar om risico’s te nemen.

Stier 20 april – 20 mei

Je bent altijd aan het werk, maar niemand lijkt het op te merken. Dit jaar zal je harde werk worden beloond. Wat je ook graag wil bereiken, dit is het moment om het met beide handen aan te grijpen. Kijk uit naar een jaar met succes, je hebt het verdiend. 

Tweelingen 21 mei – 20 juni

Je houdt ervan om te leren, dat zal in 2021 niet anders zijn. Maak je klaar om je horizon te verbreden, je wereldperspectief te verbreden door middel persoonlijke groei en, als het weer kan, te reizen. Als je overweegt om deel te nemen aan een educatief dansprogramma, een choreografie workshop, cursus dansgeschiedenis of andere leerervaring, grijp je kans. Dit is het jaar om student te zijn en te leren, dan zul je uiteindelijk een expert worden. 

Kreeft 21 juni – 22 juli

Dit wordt een nostalgisch jaar met veel terugblikken en terugkijken. Als je de drang voelt om af te spreken met een oude dansdocent of om oude video’s terug te kijken, negeer dat niet. 2021 is een goed jaar om terug te gaan naar de basis, letterlijk en figuurlijk. Focus je op je techniek, bouw het weer op vanaf het begin. Verbind jezelf opnieuw met je liefde voor dans en sta stil bij waar het allemaal vandaan kwam. Je verleden is een belangrijk hulpmiddel voor de toekomst.

Leeuw 23 juli – 22 augustus

Dit is het jaar van de partnering. Je hebt de neiging om zelfstandig te werken, maar overweeg voor dit jaar ook om samenwerkingen aan te gaan. Is er een choreograaf waar je graag mee wil samenwerken, iemand anders waar je graag mee samenwerkt, of een gezelschap wat je aanspreekt? Houd jezelf tegen om het alleen te willen doen, en zie hoe juist nauwe samenwerkingen je kunnen laten groeien als individu.

Maagd 23 augustus – 22 september

Mocht je je niet in balans voelen op het gebied van mentale en fysieke gezondheid, probeer jezelf weer op de rit te krijgen. Ga op zoek naar een routine die voor jou werkt, en onthoud dat jij je schema in de hand hebt en niet andersom. Als je een onderdeel van je dag je niet helpt, zoals een online dansles of repetitie waar je verplicht bij moet zijn, laat het gaan. Ga op zoek naar een manier van dansen waar je je hart en ziel in kwijt kan.

Weegschaal 23 september – 22 oktober

Dit is een creatief jaar dus maak je klaar om weer op artistiek gebied geïnspireerd te raken, en de vonk te voelen die je misschien hebt gemist. Wellicht ervaar je een dansers of choreografen blokkade, waar je dit jaar uit zal breken. Gebruik deze kans om jezelf te uiten op creatief gebeid, met het maken van een video, een samenwerking aan te gaan of door gewoon muziek aan te zetten en los te gaan in de woonkamer. Bereid je voor om op ieder willekeurig moment geïnspireerd te raken.

Schorpioen 23 oktober – 21 november

Ga terug naar je hart. Als je je niet op je gemak voelt, ga terug naar je ‘roots’. Wat heeft het gemaakt dat je begon met dansen? Was je aan het tappen voor je kon lopen? Verkleedde je jezelf het liefst als ballerina? Of leerde je jezelf hiphop door het kijken van oude muziekvideo’s? Waar je liefde voor dans ook begon, ga terug, het zal je helpen om er sterker uit te komen. 

Boogschutter 22 november – 21 december

Probeer socialer te zijn, en weer connectie te zoeken met je collega’s of klasgenoten. Het klinkt misschien vermoeiend, maar het zal je helpen om meer sociale bijeenkomsten te plannen, zelfs als dat online is. Je zal erdoor geïnspireerd raken, en je creativiteit zal opbloeien.

Steenbok 22 december – 19 januari

Sluit het online winkelwagentje af. Denk eerst na over de dingen die je nodig hebt om je meesterwerk te creëren. Dit jaar is het belangrijk om meer te focussen wat je zou helpen om meer te creëren. Je denkt waarschijnlijk dat je echt die barre nodig hebt voor thuis, een eigen studio, professioneel opnamemateriaal om je online lessen naar een hoger niveau te brengen. Maar je hebt die tie-dye trainingsbroek waarschijnlijk niet echt nodig. Denk na over wat je echt nodig hebt om zelf kunst te maken.

Bron:

Dancespirit

Meer inspiratie