Home » Reportage
In The Heights

Zien: In The Heights is een heerlijke feelgood over latino-danscommunity

Heb jullie In The Heights al gezien? De musicalfilm ging 1 juli in Nederlandse bioscopen in première en is een groot succes. Op IMDB krijgt deze heerlijke feelgood een 7,6. De film gaat over belangrijke levenslessen, grote dromen, liefde, dans maar ook verlies en tegenslag. Benieuwd naar het verhaal? Wij praten je bij.

Rapmuziek, salsa en merengue

In The Heights is een zomerse en energieke film vol met muziek en dans. Wie de magistrale musical Hamilton heeft gezien, ziet overeenkomsten in deze film, waar naast rapmuziek ook salsa en merengue de muzikale hoofdingrediënten zijn. De hoofdrolspelers zijn goed gecast met zeer getalenteerde sterren als Anthony Ramos en Melissa Barrera.  


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Het verhaal

De film volgt een aantal mensen uit een Latijns-Amerikaans dorp waaronder Usnavi, die kan worden omschreven als de verteller van het verhaal. Hij heeft een klein winkeltje en droomt er stiekem van om terug te keren naar zijn thuisland. Hij is verliefd op Vanessa, die in het kapsalon van Daniëlla werkt. Dan is er ook nog Kevin die een taxibedrijf heeft en er achter komt dat zijn dochter haar studiebeurs heeft verloren. Bovendien heeft zij een relatie met een van de werknemers van het taxibedrijf, iets waarmee hij niet akkoord is. Tot slot is er ook nog Claudia, de ‘moeder’ van het dorp, die zo haar eigen geheimen heeft.

Meer inspiratie