Piece of My Heart

Jan Kooijman en Igone de Jongh te zien in nieuwe dansfilm Piece of My Heart

Dansliefhebbers opgelet! Er komt een nieuwe dansfilm aan! Dana Nechushtan, de regisseur van successeries als Hollands Hoop en Dunya & Desie, is samen met producent Topkapi Films van start gegaan met de productie van de nieuwe Nederlandse speelfilm Piece of My Heart. De film vertelt het verhaal over de ultieme vriendschap tussen Irma en Olga en speelt zich af in de ambitieuze danswereld van het klassieke ballet tegen de achtergrond van de losbandige jaren zeventig in Amsterdam. De cast bestaat uit de danseressen Elaine Meijerink en Roos Englebert en acteurs Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin, Jan Kooijman en Igone de Jongh. Wat kunnen we verwachten?

Het verhaal

Piece of My Heart gaat over de onvoorwaardelijke vriendschap tussen de twee jonge vrouwen Irma en Olga. Beide getalenteerde danseressen proberen zich staande te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld. Olga is een rijzende ster, maar omdat haar talent te groot is om te dragen verliest ze zichzelf in het nachtleven van de losbandige jaren zeventig. De film vertelt het verhaal over bijzonder talent maar is bovenal een verhaal over een uitzonderlijke vriendschap tussen twee jonge vrouwen.

Een bekende cast

Voor deze veelzijdige hoofdrollen zijn Elaine Meijerink en Roos Englebert geselecteerd na castingsessies in Nederland en België. Zij worden omringd door bekende acteurs als Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin en Jan Kooijman.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Bijzondere samenwerking

De regie van Piece of My Heart is in handen van Dana Nechushtan naar het script van Roos Ouwehand. De film wordt geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films (Mijn Vader is een vliegtuig, Another Round, Instinct). De film wordt gecoproduceerd i.s.m. NTR,  Triangle Film (Bracha van Doesburgh & Daan Schuurmans) en Eyeworks België (Peter Bouckaert).

Piece of My Heart komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W, onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gesteund door het Netherlands Film Production Incentive, het Abraham Tuschinski Fonds, Screen Flanders en de Belgische Tax shelter en Equity Investeerders.  De film werd ontwikkeld met steun van het MEDIA programma van de Europese Unie. Filmdistribiteur WW Entertainment brengt Piece Of My Heart in het najaar van 2022 uit in de Nederlandse bioscopen.

Meer inspiratie