Home » Reportage
Breakdance ISH Dance Collective

Breakdancers van ISH battlen in het Vondelpark

Op vrijdagavond 9 juli is het Vondelpark Openluchttheater het decor van de breakdance battle: ‘Break'in Amsterdam 2021’.  Acht grote Nederlandse namen gaan daarbij de strijd met elkaar aan, waaronder Kid Colombia (The Hustle Kidz), Lee (The Ruggeds), Pauline (Bgirls Sessions/Mind Your Stepz) en Ozzi (Underdogs). Het belooft een bijzondere avond te worden, waarbij het publiek kan genieten van een breakdancebattle van wereldniveau. Wat kun je verwachten?

Break’in Amsterdam 2021 maakt onderdeel uit van het festival Julidans en is vrijdag 9 juli om 20.30 uur te zien in het Vondelpark Openluchttheater. Bestel tickets op de website.

Olympische sport

Battlen is een echte traditie binnen de breakdancewereld. Op de beats van de muziek en met de aanmoediging van het publiek en een mc weten breakers tijdens een battle vaak boven zichzelf uit te stijgen. Dat zorgt niet alleen voor een uitgelaten sfeer, maar ook voor een prachtig spektakel. Dit blijft niet alleen zichtbaar in de scene, maar ook ver daarbuiten. Breakdance debuteert in 2024 namelijk als Olympische sport op de spelen in Parijs. Een mijlpaal voor breakdancers wereldwijd.

Voorproefje

Tijdens Break’in Amsterdam 2021 krijgt het publiek alvast een voorproefje. Maar liefst acht van de grootste namen in Nederland treden op. Zij zijn nationaal en internationaal gerespecteerd en worden tijdens vele battles en wedstrijden bewonderd. Speciaal voor Break’in Amsterdam 2021 komen zij naar de hoofdstad om hun kunsten te vertonen in het Vondelpark. De breakers worden begeleid door Mista Sweet als DJ en MC Mariobee.            

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

ISH en Amsterdam Breaking Community

Break'in Amsterdam 2021 wordt gepresenteerd door ISH Dance Collective en Amsterdam Breaking Community. ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Amsterdam Breaking Community werd dit jaar opgericht door B-boys Jur ‘Jurskee’ Bouterse en Dietrich ‘Dietje’ Pott, om een thuis te creëren voor alle Amsterdamse breakers en om talent voor de toekomst te ontwikkelen. 

 

Meer inspiratie