Home » Reportage

Timor Steffens over Forever Young: ‘‘Bezoekers worden meegenomen in visueel spektakel’’

Fourmation Entertainment komt dit najaar met een genre overschrijdende theatervoorstelling waarin elektronische muziek van Don Diablo en inspirerende storytelling verweven zijn tot een interactieve theaterbeleving. Vanaf de dansvloer beleeft het publiek het liefdesverhaal van superster Liam Nova en zijn talentvolle jeugdliefde Julia, die worden geconfronteerd met de keerzijde van roem en de impact van sociale media. Wat kunnen we verwachten van Forever Young?

Don Diablo, Anthony van Laast en Timor Steffens

In november start Fourmation Entertainment met de eerste previews van de theatershow op een nog geheime locatie in Amsterdam. Via de website kan het publiek zich inschrijven voor de exclusieve pre-sale. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, in 2022 zal Forever Young voor het grote publiek te zien zijn.

Deze toekomstgerichte cross-over, is tot stand gekomen door een creatief team van formaat dat bestaat uit music director Don Pepijn Schipper (Don Diablo), Broadway en West-End vedette Anthony van Laast en creative director Timor Steffens. Het idee van de voorstelling en het scenario zijn afkomstig van theatermaker en creatief producent Sjoerd van Schooten. Schrijver en trendwatcher Mabel Nummerdor is co-writer van het scenario.

Next generation love story

Don Pepijn Schipper vertelt dat het verhaal van Forever Young dicht bij hem staat. “Als artiest ervaar ik al jarenlang de lichte en de schaduwkanten van de moderne tijd. We leven in een periode waarin alles mogelijk lijkt te zijn, maar voor die eindeloze mogelijkheden betalen we de prijs van een constant aanwezige druk. De digitale revolutie biedt veel kansen, maar ook minstens evenveel uitdagingen. Mentale gezondheid is een belangrijk thema waar we met z’n allen aan moeten blijven werken. Forever Young is een next generation love story, die we verpakken in een one of a kind futuristische theatershow. We willen het publiek niet alleen raken in het hoofd maar vooral ook op een speciale plek in hun hart.”

Timor Steffens voegt daar aan toe dat er in de voorstelling geen scheiding is tussen publiek en cast. ‘‘Dat maakt het creatief heel erg uitdagend. Dansers uit verschillende disciplines en in diverse rollen, twee talentvolle hoofdrolspelers en het publiek als ensemble: daar maken we het verhaal mee. De techniek, audio, video, en special effects maken het interactieve karakter compleet. Dit wordt echt een next level show en ik kijk er enorm naar uit om de bezoekers mee te nemen in dit visuele spektakel, ze aan het denken te zetten en in beweging te krijgen.”

Breekt met theater

Volgens Anthony van Laast breekt het gezelschap elke vorm van theater door het gebruik van elektronische muziek, moderne technieken en dans om een heel relevant en hedendaags verhaal te vertellen. ‘‘Ik ben gepassioneerd om het publiek Forever Young te laten ervaren en kan niet wachten tot de deuren opengaan,” zegt hij.

De storytelling van Forever Young stelt een belangrijk thema aan de kaak, waar jongeren wereldwijd mee te maken hebben: mental health. In de theatershow volgt het publiek superster Liam Nova, die op weg naar zijn persoonlijke succes, steeds verder verwijderd raakt van zichzelf en de mensen om hem heen, waaronder zijn talentvolle jeugdliefde Julia. Dit is een verhaal dat verbindt en perspectief geeft. Wie de hoofdrollen van Liam en Julia gaan spelen wordt later bekendgemaakt.

 

Lees op de website meer over de voorstelling.

Meer inspiratie