Home » Reportage
 The Movement by ELLE – Danseres Constance Stamatiou

The Movement by ELLE – Danseres Constance Stamatiou

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Danseres Constance Stamatiou heeft net als alle dansers in deze serie een passie voor dans. In haar portret spreekt ze haar dochter toe en vertelt wat Stamatiou inspireerde om te leven voor dans.

Danseres Constance Stamatiou

Stamatiou heeft in haar leven al veel verschillende dansopleidingen en gezelschappen gezien. De danseres begon bij Pat Hall’s Dance Unlimited en North Carolina Dance Theatre. Na haar dansopleiding danste Stamatiou veelal voor televisie en film. Ze danste als gastartiest bij So You Think You Can Dance, Dancing With The Stars en The Today Show. Daarnaast danste Stamatiou in het Witte Huis en verscheen ze op het witte doek. De danseres was te zien in de films Bloden! en Shake Rattle & Roll.

Stamatiou danste van 2007 tot 2011 bij het Alvin Ailey American Dance Theatre. Na de geboorte van haar twee kinderen, keerde de danseres in 2016 terug bij het dansgezelschap.

Hoopgevende boodschap voor haar dochter

In de video van ‘The Movement’ spreekt Stamatiou haar oudste dochter toe. De danseres geeft toe niet een perfecte ouder te zijn, maar het beste met haar dochter voor te hebben. De zin“Geen enkele dag is makkelijk, maar je spant jezelf in om beter te zijn dan wie je gisteren was,” weerklinkt in de dansvideo. “Ik hoop dat jij je passie vindt en ervan overtuigd bent. Maak van je droom werkelijkheid.” Een les waar niet alleen Stamatiou’s dochter, maar iedereen van kan leren. 

Meer inspiratie