Home » Reportage
The Movement by ELLE – tapdanseres Chloe Arnold

The Movement by ELLE – tapdanseres Chloe Arnold

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat dansers de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Een serie portretten van beroemde en bijzondere dansers. In deze video maak je kennis met danseres Chloe Arnold.

Tapdanseres Chloe Arnold

Arnold is een professionele tapdanseres en choreografe. Haar danscarrière begon op tienjarige leeftijd. Vervolgens is ze nooit meer gestopt met tapdansen. Ze toerde door 28 verschillende landen en 35 Amerikaanse staten.

De tapdansstijl van Arnold is uniek. Het is geen typische musicaltapdans, maar vrouwelijke up beat tapdans. Deze vorm van tapdansen maakt dankzij Arnold een steeds grotere doorbraak. In 2011 won Arnold’s dansgezelschap Syncopated Ladies de eerste crew battle van So You Think You Can Dance. Sindsdien is Arnold’s tapdansstijl een voorbeeld geworden voor tapdanseressen. Steeds vaker gooien zij hun vrouwelijke charmes in de strijd tijdens choreografieën.

Tapdans is geen mannenwereld meer

Dat Arnold’s dansstijl zo vernieuwd is, komt doordat de tapdanswereld voorheen werd gedomineerd door mannen. “Ik moet de vrijheid en het vertrouwen hebben om mijn eigen stijl te ontdekken. Ik laat mensen me niet gevangenhouden in wat zij denken dat tapdansen is. Ik wil geen deel van de groep zijn, ik wil mijn eigen stem hebben en vrij zijn.”

Meer inspiratie