Home » Reportage
Ballerina Isabella Boylston

The Movement by ELLE – Ballerina Isabella Boylston

Dansers bewegen vanuit het hart, maar lopen tegelijkertijd met hun ziel onder de arm. Voor niet-dansend publiek zijn de drijfveren voor zo’n twijfelachtig leven (soms) moeilijk voor te stellen. Om aan te tonen wat danseres de harde danswereld helpt te doorstaan, ontwikkelde het modetijdschrift ELLE ‘The Movement’. Een serie portretten van beroemde en bijzondere dansers. In de eerste video maak je kennis met Isabella Boylston.

Ballerina Isabella Boylston

Isabella Bolyston is sinds 2014 eerste soliste bij het American Ballet Theatre. Dansen zit als sinds jongs af aan in haar hart. Bolyston begon op haar derde met danslessen. Op haar achtste werd de ballerina aangenomen bij de balletschool van het Boulder Ballet in Colorado in de Verenigde Staten. Na haar opleiding sloot Bolyston zich aan bij de American Ballet Theatre Studio, waarna ze doorstroomde tot het American Ballet Theatre. Daar doorliep de ballerina alle rangen, tot ze aan de top kwam.

Ondanks de harde balletwereld, blijft Bolyston met liefde dansen. De harde concurrentie en vele kritiek breken menig danser. Toch vindt Bolyston kritiek onmisbaar. Volgens de ballerina zorgt kritiek voor verbetering en perfectie. “Ik probeer te focussen op wat ik kan gebruiken om te verbeteren. Je kan niet iedereen tevreden maken, dus probeer ik het niet eens. Vertrouw op je instinct en volg altijd je eigen visies. En vergeet niet: niemand kan je slecht over jezelf laten voelen, zonder jouw toestemming.”

Meer inspiratie