Home » Reportage

Portfolio voor dansers: Zo val je op

Als uitvoerend danser ben je continu afhankelijk van audities, losse klussen en connecties. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het werk kunt doen dat je leuk vindt? En dat je wordt uitgenodigd voor een auditie? Tijdens de Portfolio-dag van Dansindustrie geven verschillende professionals uit het werkveld masterclasses om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Ins en outs

Voorafgaand aan de Portfolio-dag ontvang je allerlei opdrachten om je zo goed mogelijk voor te bereiden. De dag zelf zal beginnen met een performance masterclass van performance coach Janike Altena. Ze leert je hoe je jezelf het best kunt neerzetten tijdens bijvoorbeeld een auditie, maar ook hoe jij het beste overkomt op opdrachtgevers en collega's. Ook leer je alle ins en outs van de dansindustrie van uitvoerend danseres Jóia Xiomara en Shaneka Lakeya en kun je uitgebreid vragen stellen. Wat is belangrijk om te weten als danser? En hoe gaat het er in het werkveld aan toe?

Portfolio maken

Tijdens de Portfolio-dag zul je natuurlijk ook gaan werken aan je portfolio. Je zal worden opgemaakt door Shayenne Verstraten van Glam by Shay, waarna dansfotograaf Ezme Hetharia je gaat coachen tijdens het poseren voor foto’s. Naast goede foto’s zullen er ook video’s worden gemaakt door Nancy Corne.

Een hele hoop voorbereidend werk dus, maar er gaat ook gedanst worden! Mijntje Lupgens en Yael Sarioa verzorgen de masterclasses en zullen daarbij persoonlijke feedback geven. Om de dag af te sluiten komen Viviane Veger en Jaqueline Bernard van Dinnershow Op Maat op bezoek om te casten voor nieuwe projecten. Zo kun je meteen je nieuwe geleerde skills toepassen en je kansen in het werkveld vergroten.

Optimaliseer je visitekaartje

De Portfolio-dag is dus een dagvullend programma om jouw visitekaartje als danser te optimaliseren. Een dag vol masterclasses van professionals uit de dansindustrie. Alles wat je nodig hebt om jouw portfolio compleet en up-to-date te maken! Aan het eind van de dag ga je naar huis met een goed gevulde goodiebag met een T-shirt van @dansindustrie.nl, goodies van Danswinkel.nl, een abonnement op Dansmagazine en nog veel meer. Ook ontvang je nog een voor jou op maat gemaakte CV, de videobeelden van de workshops en een opdracht. En als dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog de gelegenheid om jouw portfolio te plaatsen op dansmagazine.nl

Geef je op via de website.

Wij mogen twee plaatsen weggeven voor de workshops.

Meer inspiratie