Home » Reportage
Marco Gerris

Marco Gerris vertelt in Mondo over nieuwe voorstelling met hiphoppers en Het Balletorkest

De afgelopen maanden waren behoorlijk pittig voor de danssector. Door de coronacrisis werden voorstellingen en evenementen geannuleerd, en nog steeds mogen de zalen nog niet vol. Gelukkig begint de danswereld weer een beetje op gang te komen en worden er weer nieuwe voorstellingen gemaakt. Zoals de voorstelling Nachtraven, van ISH Dance Collective. Marco Gerris vertelt in het talkshowprogramma Mondo van NPO1 over het maakproces.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Niet lang geleden werd Marco Gerris verrast met wel heel goed nieuws. Met zijn danscollectief ISH won hij de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs van maar liefst 150.000 euro. In Mondo vertelt hij hoe verrast en verbaast hij was. Hierdoor kan er weer mooi werk gemaakt worden!

Uitverkochte voorstellingen

‘‘Ik vind het heel bijzonder dat straatdisciplines omarmt worden en dat wij deze prestigieuze prijs hebben gewonnen,’’ vertelt Marco. ‘‘Toen ik het hoorde viel ik letterlijk van mijn sokken af. Ik dacht: wat is dit!’’ Dit geld kan ISH volgens hem goed gebruiken. De nieuwe voorstelling van het gezelschap Nachtraven is inmiddels uitverkocht. Marco vertelt dat het gaat over de crisis in de wereld. ‘‘Het is een bizarre tijd, de coronaperiode. Zeker voor creatievelingen. Alles stopt, alles staat stil. We kunnen onze creativiteit niet uiten. Dat vond ik een mooi concept voor onze voorstelling Nachtraven.’’

Bekijk het fragment uit Mondo hier.  

 

Meer inspiratie