Home » Reportage
Igone de Jongh en Jan Kooijman

Zien: Igone de Jongh en Jan Kooijman brengen in nieuw tv-programma ode aan Nederlandse dans

Een leuke samenwerking en een bijzondere ode aan de Nederlandse dans! De Nederlandse Dansdagen en de NTR brengen samen namelijk het tv-programma ‘Dans met mij’, met ambassadeurs Igone de Jongh en Jan Kooijman. 

Liefde voor dans

Juist in tijden van corona is het belangrijker dan ooit om de rijkdom en waarde van de Nederlandse dans te tonen aan een zo groot mogelijk publiek. Jan Kooijman en Igone de Jongh zullen in een exclusieve TV-uitzending, uitgezonden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, en in aanloop naar het festival, hun liefde voor de dans met heel Nederland delen. 

Bijzondere gasten

In het 40-minuten durende programma zullen de twee dansers in gesprek gaan met bijzondere gasten uit de danswereld. ‘‘In de dans liggen onze roots,’’ vertellen Jan en Igone. ‘‘Met deze sector zullen wij ons ook altijd verbonden blijven voelen. Het is een moeilijke tijd. De theaters hebben het zwaar, en daarmee de dansers en dansmakers ook. We kijken er daarom naar uit om samen, met elkaar, de NTR en de Nederlandse Dansdagen een inspirerende avond samen te stellen vol dans en dansgesprekken en om ons als ambassadeurs in te zetten voor deze prachtige kunstvorm. Zodat we kunnen laten zien hoe rijk Nederland, zelfs in moeilijke tijden, is aan mooie dans en getalenteerde makers en uitvoerenden.’’

Zien? ‘Dans met mij’ wordt op zaterdag 3 oktober m 22:20 op NPO2 uitgezonden. Daarna wordt het nog twee keer herhaald: op zondag 4 oktober om 17.10 en op vrijdag 9 oktober om 13.40. 

 

Meer inspiratie