Scapino Ballet

Scapino Ballet start nieuw seizoen op deze bijzondere locatie

Het was even spannend tijdens de coronacrisis, maar gelukkig kan ook Scapino Ballet Rotterdam beginnen aan een nieuw seizoen! Na een succesvol pleidooi voor het behoud van subsidie, massaal gesteund door het publiek, kijkt het gezelschap vooruit met nieuwe plannen. Lees hier wat we kunnen verwachten!

Dans in de Van Nelle Fabriek

De programma’s zijn vanwege corona wel een beetje aangepast. Scapino begint daarom niet in het theater maar in een Rotterdams icoon en werelderfgoed monument: de Van Nelle Fabriek. Vanaf 24 september danst Scapino hier twee weken lang de speciale voorstelling The Blend, waarin een groep jonge choreografen en muzikanten verschillende stijlen dans en muziek door elkaar mixt in een decor van staal en beton. Met bijdragen van de, uit de breakdance afkomstige, jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager, de Spaanse choreografe Alba Carbonell en muzikant, rapper en spoken word artiest Dox (Unorthadox). 

Glitter, glamour en tragiek

Vanaf 6 november gaat Scapino terug naar de theaters en brengt het voor het eerst sinds de première in 2013 The Great Bean in reprise. Deze productie van choreograaf Ed Wubbe staat aan de basis van zijn grote successtukken van de laatste jaren. Het stuk speelt zich af in de ‘roaring twenties’, tijdens de opkomst van jazz, Hollywood en het variété op Broadway. Met dans in verschillende stijlen zoals charleston en tapdance, circusacrobaten en goochelacts, laat The Great Bean een theatrale wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met verborgen tragiek.

Scapino Ballet

Coronamaatregelen

Om te kunnen voldoen aan de huidige maatregelen rond COVID-19 ontvangt Scapino kleinere aantallen bezoekers tegelijk dan gebruikelijk. Ook wordt de lengte van voorstellingen aangepast, wat het mogelijk maakt om twee voorstellingen per avond te geven. Een deel van de voorstellingen kan via een livestream online beleefd worden in de eigen huiskamer.

Scapino Ballet

 

Foto's: Justin Bekker

 

Meer inspiratie