Home » Reportage
dans vakantie salsa

Leer de Salsa dansen tijdens een dansreis

Dansreizen worden steeds meer een trend. Je ziet wel vaker dat er een reisje georganiseerd wordt om ergens in het buitenland een bepaald dansoptreden mee te maken, maar dansliefhebbers willen meer. Voor de echte dansliefhebbers die zelf ook de dansvloer op willen gaan, zijn er tegenwoordig ook speciale reizen die erop gericht zijn om dansen te leren van een professional. Heel populair in dit genre zijn de groepsreizen naar verre tropische oorden om daar de beroemde Salsa te leren.

Dansen, cultuur en natuur

Nieuw in het assortiment van aanbieders van vakanties zijn de groepsreizen met een reisprogramma waarin danslessen, concerten, matinees en bezoeken aan evenementen centraal staan. Een actieve vakantie waar je wat van kunt opsteken. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld een prachtige reis naar Cuba boeken, waarbij een vast onderdeel van je reis is dat je de Salsa leert dansen. Dansprofessionals uit het land zelf verzorgen de lessen.

Als je op dansvakantie wil gaan is het volgens travelspring.nl van belang om je van te voren goed te informeren over de reis en de bestemming. De meeste dansreizen die zich richten op het aanleren van de Salsa hebben als bestemmingen  Portugal (Algarve), Spanje (Ibiza en Barcelona) en Cuba (Havana Santiago en Trinidad). Het is zeer de moeite waard om van te voren informatie in te winnen over het land van bestemming, eventueel zelfs over de stad of steden die je gaat bezoeken en wat er in de omgeving van de stad allemaal te zien is. Je gaat immers niet de hele tijd alleen maar dansen. Er valt vaak genoeg te ontdekken in de directe omgeving.  Als excursies geen onderdeel van je reispakket zijn, kun je natuurlijk zelf op expeditie gaan, want een dergelijke reis is een uitstekende kans om wat meer te leren over de cultuur, het land en haar inwoners. Zorg ook voor een goede fotocamera, zodat je de thuisblijvers jaloers kan maken met plaatjes van de prachtige omgeving.

Volgens adviesjagers.nl kun je weliswaar mooie foto's maken met je smartphone, maar zelfs de nieuwste iPhone haalt het niet bij de kwaliteit van een echte digitale camera. Zeker als je een verre reis gaat maken, is een digitale camera daarom een investering waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Tips bij de keuze van een dansreis

Hoe kies je een goede dansreis uit? Kies bij voorkeur voor een betrouwbare reisorganisatie die aangesloten is bij de ANVR. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan tijdens de reis dan weet je zeker dat deze netjes zullen worden opgelost. Daarnaast is het van belang om je op voorhand goed  te verdiepen in de inhoud van de reis. Stel jezelf een aantal vragen.

Wat zit er bij de prijs van de reis inbegrepen? Wie geeft de danslessen? Zijn dat echte dansprofessionals? Wat is de gemiddelde leeftijd van het reisgezelschap? Hoe zit het met de verhouding mannen en vrouwen? Die laatste twee factoren zijn van belang als je met je reisgezelschap dansles zult krijgen. Wat is het instapniveau van de reis? Is het een reis voor beginners of voor gevorderden? Als je antwoord hebt gekregen op al deze vragen, kun je een afgewogen keuze maken voor een dansreis die bij jouw wensen past.

Meer inspiratie