Si-Lin Internationaal Danstheater

Ga mee op dansreis met het Internationaal Danstheater!

Zondag 21 december gaat het Internationaal Danstheater op dansreis naar het pittoreske Hasselt in België. Daar is de familievoorstelling Si-Lin, de legende van de zijdeprinses te zien. Tevens is er een kerstmarkt en is er een gezamenlijke lunch georganiseerd. Ga mee op dansreis! 

Dansreis naar Hasselt

Het publiek reist samen met de dansers en de crew met de dansersbus. Aankomst in Hasselt is gepland om 12 uur. Daar staat een lunch klaar in het Borrelhuis in hartje Hasselt. Daarna is er tijd voor een bezoek een de Kerstmarkt. Om 15.00 uur begint de familievoorstelling Si-Lin, de legende van de zijdeprinses. Rond 16.30 uur begint de terugreis. 

Bezoek de website van het Internationaal Danstheater voor deelname en meer informatie.

Si-Lin, de legende van de zijdeprinses

Ga mee op een spannend avontuur met de dappere prinses Si-Lin naar de sprookjesachtige zijderoute van China naar Europa. In opdracht van de Koning van Khotan moet de prinses de cocons van de zijderups China uit smokkelen. Dit is een spannende opdracht, want het mag niet ontdekt worden. Ze verstopt de cocons in haar lange lokken en gaat op reis. Deze kleurrijke familievoorstelling zit vol dansen uit onder andere Tadjikistan, Oezbekistan, Mongolië, Syrië en natuurlijk China.

Voor deze jeugdvoorstelling heeft het Internationaal Danstheater zich laten inspireren door dansmateriaal uit diverse landen langs de zijderoute zoals de Pamiri uit Tadjikistan, de Atlas uit Uzbekistan, de Jalam Khar uit Mongolië, de Dabke uit Syrië, en de Chinese klassieke dans. Bij de voorstelling wordt muziek van het Turks-Arabische Göksel Yilmaz Ensemble gebruikt.

Meer inspiratie