Home » Reportage

Het Nationale Ballet brengt ultieme balletklassieker Raymonda voor het eerst in Nederland

Goed nieuws voor balletliefhebbers! Voor het eerst wordt een eigen productie van de Franse balletdanser en choreograaf Marius Petipa naar Nederland gebracht. Het legendarische ballet Raymonda is beroemd vanwege de sterke klassieke ballettechniek en de prachtige caractèredansen. Wat kunnen we nog meer verwachten?

Nieuwe versie meesterwerk

Adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean creëert met behulp van Ted Brandsen en Grigori Tchitcherine een geheel nieuwe versie van dit laatste meesterwerk Pepita. De prachtige choreografieën zullen hetzelfde blijven, maar het verhaal krijgt een verrassend nieuw verloop.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Onvoorstelbare schoonheid

In een interview vertelt Beaujean over haar connectie met het ballet. ‘‘De solovariaties, de Pas d’Action, de gestileerde folkloristische dansen: het is allemaal van een onvoorstelbare schoonheid.’’ Tchitcherine is het met haar eens. “En alles is zó prachtig verweven met elkaar. Raymonda is daarin uniek: de caractèredansen in de tweede akte zijn niet samengebracht in één divertissement, zoals in Notenkraker & Muizenkoning, maar vormen echt een geheel met de puur klassieke delen.”

 

Ga voor meer info en kaartjes naar de website.

Meer inspiratie