Home » Reportage

Elaine (19) danst in nieuwe dansfilm met Jan Kooijman en Igone de Jongh

Elaine Meijerink (19) en Roos Englebert (21) werden gecast voor de hoofdrollen van de nieuwe Nederlandse dansfilm Piece of My Heart en gingen zonder enige acteerervaring de uitdaging aan. Elaine: ‘Ik kan me heel goed inleven.’

Voor iedereen die van dansen houdt, zijn films over de danswereld een feestje om naar te kijken. Van dansdocu’s en waargebeurde verhalen, tot rom-coms en thrillers: het genre heeft zich internationaal inmiddels breed ontwikkeld. Dansfilms van eigen bodem zijn nog een stuk zeldzamer, maar voor het najaar van 2022 kunnen we uitkijken naar een speelfilm over twee jonge en ambitieuze danseressen. Gebaseerd op het leven van een van Nederlands beroemdste ballerina’s, Olga de Haas.

Voor Elaine zijn de thema’s in de film heel herkenbaar en dat maakt het acteren een stuk makkelijker. Piece of My Heart gaat namelijk over de ultieme vriendschap tussen de hoofdpersonages Irma en Olga en speelt zich af in de ambitieuze wereld van het klassieke ballet tegen de achtergrond van de losbandige jaren zeventig in Amsterdam. Naast Roos als Olga, speelt en danst Elaine de rol van de jonge getalenteerde ballerina Irma Roeters. Onder regie van Dana Nechushtan, de regisseur van successeries als Hollands Hoop en Dunya & Desie. Elaine vertelt dat ze het best spannend vindt om samen met zoveel ervaren acteurs een film te maken. De cast bestaat namelijk uit flink wat bekende namen uit de theater- en danswereld. Onder andere Peter Paul Muller, Daniël Boissevain, Gijs Scholten van Aschat, Katelijne Damen, Yannick Jozefzoon, Gijs Blom, Tina de Bruin, Jan Kooijman en Igone de Jongh.

Dit was slechts een preview van het hele artikel. Meer inspirerende interviews en reportages lezen? Ga dan naar onze gratis online Dansopleidingenspecial.

Meer inspiratie