Home » Reportage
World Ballet Day

Nationale Ballet geeft kijkje achter de schermen tijdens World Ballet Day 2021

Na een jaar afwezigheid is World Ballet Day terug op de kalender. Op dinsdag 19 oktober 2021 biedt Het Nationale Ballet gezamenlijk met balletgezelschappen van over de hele wereld gratis via livestreams een unieke kijk achter de schermen aan. World Ballet Day is dit jaar groter dan ooit.  Maar liefst 50 balletgezelschappen afkomstig uit zes werelddelen doen mee aan deze zevende editie. Het evenement, wat jaarlijks een miljoenenpubliek bereikt, is live te zien op YouTube en toont een kijk achter de schermen bij balletgezelschappen als Het Nationale Ballet, The Australian Ballet, Bolsjoi Ballet, The Royal Ballet, Ballet de l’Opéra national de Paris, American Ballet Theatre en vele andere gezelschappen van over de hele wereld.  

Balletles en preview

Het Nationale Ballet streamt tijdens World Ballet Day een volledige balletles én een exclusieve preview van een repetitie van de nieuwe klassieke productie Raymonda met onder andere eerste solisten Maia Makhateli en Young Gyu Choi. Raymonda gaat in februari 2022 in wereldpremière bij Het Nationale Ballet. De stream van Het Nationale Ballet is vanaf 18.00 uur te volgen via het YouTube kanaal.
 
Voor het volledige tijdschema en de deelnemende gezelschappen ga naar de website.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

World Ballet Day

World Ballet Day is ontstaan in 2014 en geeft de kijker via live streaming een unieke blik achter de schermen van balletgezelschappen van over de hele wereld. De initiërende  balletgezelschappen, The Australian Ballet, Bolsjoi Ballet en The Royal Ballet zenden opeenvolgend livestreams uit van een aantal uur. Tijdens deze streams worden andere gezelschappen, waaronder Het Nationale Ballet, uitgenodigd om ook hun deuren te openen. Naast Het Nationale Ballet zijn er dit jaar bijdragen van meer dan vijftig balletgezelschappen van over de hele wereld. De voorgaande edities van World Ballet Day behaalden miljoenen views. 

 

Meer inspiratie