Home » Reportage
Aanvullende verzekering

Heb je als professionele danser een aanvullende zorgverzekering echt nodig?

Een aanvullende zorgverzekering, de naam zegt het al, is een verzekering die je afsluit ter aanvulling op de zorg van de basisverzekering. In Nederland zijn er veel personen die aanvullende verzekering hebben, maar dat is niet altijd nodig. Ben jij een professionele danser? Dan kan het in sommige gevallen handig zijn om je aanvullend te laten verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Wanneer je een blessure oploopt wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de gang kunnen met dansen. Op deze pagina gaan wij jou daarom meer vertellen waar je op moet letten als danser bij het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Een aanvullende zorgverzekering in 2021 voor professionele dansers

Zoals je misschien al hebt gelezen zijn er veel Nederlanders die een aanvullende zorgverzekering hebben. In veel gevallen biedt de aanvullende zorgverzekering een te brede dekking. Dit komt vooral doordat er veel zorg wordt vergoed waar je meestal geen gebruik van maakt. Dit is dan ook een goede reden om de aanvullende verzekeringen van verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zeker wanneer je een professionele danser of danseres bent is het verstandig om goed in te schatten wat de risico's zijn. Zo kan het slim zijn om je te laten verzekeren voor fysiotherapie door middel van een aanvullende verzekering.

Vergoed de basisverzekering voldoende?

Ieder jaar wordt er door de overheid opnieuw bepaalt welke zorg er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In de meeste gevallen hebben gezonde personen al genoeg aan deze basisverzekering, maar sluiten ze voor de zekerheid een aanvullende zorgverzekering af. Een voordeel van een aanvullende verzekering is dat je voor deze zorg geen eigen risico hoeft te betalen. Daarnaast hebben mensen met een bepaald beroep, zoals professionele dansers, vaak baat bij een aanvullende zorgverzekering. Het werk kan namelijk (medische) risico's met zich meebrengen waardoor je niet meer in staat bent om te werken. Weeg de risico's daarom altijd af en bekijk of er een passende aanvullende verzekering is voor jouw situatie.

Hoe kan ik bepalen of ik een aanvullende verzekering nodig heb?

Het is erg simpel om voor jezelf te bepalen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Wij hebben daarom voor jou een stappenplan gemaakt, zodat jij kunt controleren of je een aanvullende verzekering nodig hebt.

  1. Bedenk van te voren welke zorg je denkt nodig te hebben die buiten de basisverzekering valt. Maak hierbij dan ook een inschatting van de verwachte kosten.
  2. Controleer in hoeverre een bepaalde aanvullende verzekering deze kosten vergoed.
  3. Weeg de vergoeding af tegen de maandelijkse premie en bepaal of het zinvol is om een aanvullende verzekering af te sluiten.
  4. Verwacht je minder premie te betalen dan dat je aan vergoedingen ontvangt? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Zoals je ziet kun je binnen enkele minuten bepalen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt voor zorg die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Wanneer je danst kun je het beste altijd zorgverzekeringen met elkaar vergelijken

Ben je erachter gekomen dat het toch verstandiger is om een aanvullende verzekering af te sluiten? Zorgverzekeringen vergelijken is dan een slim idee! Hiervoor kun je gebruik maken van de vergelijker op deze pagina waar jij al jouw zorgwens kunt aangeven. Zo selecteer je het budget, de zorgkeuze en eventuele aanvullende dekkingen. Vervolgens verschijnt er een lijst met verzekeraars die voldoen aan jouw persoonlijke zorgwensen en zie je direct welke verzekeraar het beste bij jou past. Hierdoor bespaar je ook nog eens geld op de zorgkosten en ben je verzekerd van goede zorg.

Meer inspiratie