Home » Reportage

Move: De nieuwe Netflix-serie die iedere dansliefhebber moet zien!

Hebben jullie Move al gezien? Op 23 oktober kwam er op Netflix een vijfdelige docu-serie waarin enkele van de grootste choreografen en artiesten van over de hele wereld worden gevolgd.  Lees in dit artikel over deze nieuwe serie!


Waar gaat de serie over?

In deze nieuwe Netflix-serie krijg je een intieme kijk op allemaal unieke choreografieën en hun unieke bijdragen aan de kunstvorm.

De eerste in de serie zijn de Amerikaanse Memphis jookin-ster Charles "Lil Buck" Riley en Jon Boogz, beide oprichters van MAI (Movement Art Is). De daaropvolgende afleveringen krijg je van alles te zien van de Israëlische maker Ohad Naharin van Gaga. Dan de avant-garde flamenco-ster Israel Galván, uit Spanje. Ook krijg je te zien van Jamaicaanse volksdanschoreograaf Kimiko Versatile. En als laatste ontmoeten we Akram Khan, een in Engeland gevestigde dansmaker van Bengaalse afkomst.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Wat je kan verwachten

Move heeft een IMDB-score van 7,9.  Een echte aanrader dus! Het zit boordevol opvallende dansbeelden en neemt dansliefhebbers virtueel mee over de hele wereld, in een tijd waarin het grootste deel van het reizen beperkt blijft vanwege het coronavirus.

Meer inspiratie