Home » Reportage

5 dansseries de je gezien moet hebben!

Er zijn vele bekende dansfilms waar we al over hebben geschreven. Maar er zijn ook een hoop series over dans, of waar dans veel in voorkomt. Hierbij 5 tips voor leuke dansseries die je de komende maanden kan kijken!


Pose

Pose speelt zich af in de jaren tachtig af en is een dansmusical die de regeling van verschillende elementen van het leven in de samenleving in New York verkent.

Blanca Rodriguez gaat ver met het vestigen van een eigen huis en het maken van een stempel, tot groot ongenoegen van haar huismoeder Elektra Abundance. Damon Richards wordt uit zijn huis geschopt vanwege zijn seksualiteit en verhuist naar New York City om de danscarrière van zijn dromen te beginnen.

De serie heeft twee seizoenen op Netflix staan en IMDB geeft een mooie score van 8,6. Een echte aanrader dus.

Dance Academy

Dance Academy is een Australische televisieserie die in 2010 voor het eerst werd uitgezonden op Zapp.

Het verhaal van Dance Academy is vooral vanuit het perspectief van Tara Webster. Ze is een nieuwe studente aan de National Academy of Dance en samen met haar medestudenten leert ze de ins en outs van ballet. De serie werd geproduceerd door Werner Films Productions.

In totaal zijn er drie seizoenen van de serie en IMDB geeft het een score van 8,1. Dance Academy is te zien op NPO gemist.

The Next Step

The Next Step is een Canadese, gescripte reality-serie over competitieve dansers. De première trok een groot aantal kijkers van alle series op de zender. In Nederland ging de serie in 2014 in première op Nickelodeon.

Een groep dansers van The Next Step Dance Studio wordt gevolgd terwijl zij proberen verschillende dansevenementen te winnen. Drama en liefde spelen een grote rol in de serie. De groep waar het vooral om gaat is de A-troup, de danstroupe die naar de grote competities gaan.

De serie heeft vijf seizoenen en de eerste drie daarvan zijn in het geheel te zien op het YouTube kanaal. Kijken dus!

Dance moms

Dance Moms is een Amerikaanse reality-televisieserie die in juli 2011 in Amerika in première ging. De serie volgt de opleiding en carrière van kinderen in dans- en showbusiness, onder leiding van Abby Lee Miller. De show speelt zich oorspronkelijk af in Pittsburgh, Pennsylvania, en later in Los Angeles. Dance Moms volgt de meiden van het ALDC Junior Elite Competition Team terwijl ze hun choreografieën leren en strijden op danswedstrijden door het hele land.

De shows bevatten veel drama door de bijzondere moeders van de meiden die elke aflevering weer een nieuwe scène schoppen.

In totaal zijn er acht seizoenen gefilmd.

Glee

Iedereen heeft er wel iets over gehoord: Glee is een Amerikaanse, muzikale televisieserie uit 2009. De serie werd goed bekeken op Fox en zo kwamen er zes seizoenen in totaal. In 2015 stopte de serie.

Glee gaat over een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High’s Glee club. De school bevindt zich in Ohio waar de jongeren leren hoe ze moeten opboksen tegen vooroordelen.

De serie bevat veel muzikale scènes waarin ook gedanst wordt. Er is zelfs een actrice in de cast die met Beyoncé heeft gedanst!

IMDB geeft de serie een 6,7. En met zoveel seizoenen kan je je goed vermaken voor een lange tijd!

Meer inspiratie