Home » Reportage
dansauditie

8 tips om zelfverzekerd je auditie in te gaan

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan en dat betekent dat je je kunt gaan aanmelden voor de audities van dansopleidingen. Heb jij je aangemeld en mag je komen auditeren? Met deze tips kun jij knallen op de dansvloer! 

1. Wees jezelf 

Dit is één van de belangrijkste tips. Als danser is het belangrijk dat je weet wie je bent zodat je jezelf goed kunt laten zien tijdens een auditie. Laat je niet intimideren of afleiden door de rest. Je weet van tevoren niet waar de choreograaf naar op zoek is. Misschien pas jij je wel aan om bij de rest te horen en is dat juist net niet de bedoeling. Wees dus lekker jezelf en laat jouw danstaal zien! 

2. Doe je favoriete danskleding aan

Het is van groot belang dat jij je comfortabel voelt tijdens de auditie. Het kan soms intimiderend zijn, al die goede dansers bij elkaar. Als jij goed in je lijf en je kleding zit, voel je je al een stuk zelfverzekerder en beweeg je daar ook naar. 

Nog een extra tip: doe niet iets aan wat je nog nooit hebt aangehad. Misschien schiet er iets los of gaat het stuk. Doe iets aan waarvan jij weet dat jij daar de hele dag in kan schitteren zonder akkefietjes. 

3. Blijf actief betrokken

Natuurlijk is het hartstikke belangrijk dat je goed kunt dansen, maar er wordt ook vaak gekeken naar hoe een individu in de groep ligt en omgaat met anderen. Houd dus een open houding als je zelf niet hoeft te dansen. Het zou zonde zijn als je wordt afgerekend op je ongeïnteresseerde houding. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Hierdoor weet de jury en de choreograaf dat je interesse toont in het materiaal en het graag goed wilt doen.

Dit was slechts een preview van het hele artikel. Meer lezen? Ga dan naar onze gratis Dansopleidingenspecial

 

 


Droom jij van een danscarrière? In onze Opleidingenspecial lees je alles over dansopleidingen en audities.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de danswereld gebeurt? Neem een abonnement.


 

 

 

 

Meer inspiratie