Home » Reportage
Dansnieuws

Dansnieuws Week 27

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het laatste dansnieuws van afgelopen week!

Sporttalent Fede van Dam van Isselt: ‘Ik dans al mijn hele leven’

AMSTELVEEN Fede van Dam van Isselt (16) is een talentvol danser. Hij volgt de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts waar uiteenlopende dansstijlen, zang en acteren op het programma staan. Hij wil daar graag de overstap maken naar de HBO-afdeling zodra hij zijn vwo-opleiding aan het HWC heeft afgerond. ¨Maar daarvoor moet je wel eerst auditie doen. Als ik niet toegelaten word, neem ik een tussenjaar en probeer ik het daarna opnieuw,” vertelt hij. Daarmee maakt hij zijn doel duidelijk om in dit vakgebied verder te gaan. ¨Ik weet nog niet precies in welke richting, maar als ik nu moet kiezen is dat optreden op het podium.” 

Bron: Amstelveens Nieuwsblad

Dansmagazine tag: ‘‘Ik adem, slaap en eet dans.’’ Nederlands toptalent Maggy danst bij The Alvin Ailey School in New York

Dans als medicijn tegen eenzaamheid jongeren

Lelystad - Hoe kan dans ingezet worden voor jongeren om eenzaamheid te bespreken, te verbeelden én tegen te gaan? Dansdocent en projectmanager van Kubus, Ingrid Krabbe, heeft dit onderzocht voor haar Master Kunsteducatie bij ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten.

Bron: Flevopost

Dansmagazine tag: Andrew Greenwood: ‘Met beweging kunnen we mensenlevens veranderen’

 

 

 

Meer inspiratie