Home » Reportage
Dadodans Kleur

Dadodans brengt spetterende dans met nieuwe voorstelling KLeuR+

Zondag 27 september gaat KLeuR+ van Dadodans in première! Een bijzondere voorstelling voor kinderen met dans en verf. Choreografe Gaia Gonelli maakte eerder al werk voor de allerjongsten en won in 2017 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Lees hier wat we dit keer kunnen verwachten!

Kleuren en verf

Na het succes van Klank, Ondersteboven, Kokers, Mappamondo en Papier creëert Dadodans iets nieuws met kleuren en verf. KLeuR+ is een remake, een verdieping van de eerder door Gaia Gonnelli gecreëerde voorstelling KLeuR die in 2013 in première ging. Nu brengt Dadodans deze levendige, succesvolle dansvoorstelling opnieuw naar het theater. 

Over choreografe Gaia Gonelli

Met Dadodans creëert choreografe Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende dansvoorstellingen voor jonge kinderen en hun (groot)ouders/begeleiders. Haar beeldende dansvoorstellingen prikkelen de fantasie van kinderen door de zintuiglijkheid en het associatieve karakter. In alle voorstellingen van Dadodans speelt het werken met materialen en primaire elementen (vormen, kleuren en klanken) een belangrijke rol. Ook ontwikkelt Dadodans educatieve projecten voor basisscholen, al dan niet verbonden aan een voorstelling. Het juryrapport van de Nederlandse Dansdagen zei in 2017 het volgende over Gaia: “Gaia Gonnelli heeft ontegenzeggelijk hart voor het jonge publiek en geeft op speelse wijze ruimte aan de verbeelding van dit publiek.” 

KLeuR+ gaat 27 september in première in Theater de Krakeling in Amsterdam. Kijk voor de hele speellijst op de website.

 

Meer inspiratie