Foto: Bart Hess

Goed nieuws! Het Nationale Ballet opent weer zijn deuren

De deuren zijn maandenlang dicht geweest, maar eindelijk is het dan zover. Het Nationale Ballet presenteert 17 september de gloednieuwe voorstelling Dancing Apart Together. Een combinatie van zowel oude als nieuwe werken, van internationale choreografen.

Social distancing

De voorstelling bestaat uit twee programma’s. Het eerste programma van de avond bestaat uit maar liefst acht wereldpremières van choreografen Ted Brandsen, Ernst Meisner, Juanjo Arqués, Annabelle Lopez Ochoa, Sedrig Verwoert en Milena Sidorova. Hun werk is een creatieve reactie op de coronacrisis en heeft als thema social distancing. De nieuwe balletten in het programma worden aangevuld met bestaande werken van Hans van Manen en David Dawson. 

Dancing Apart Together & Live

Het tweede programma van de avond is het legendarische ballet Live van Hans van Maanen. Live ging in 1979 in première en was vernieuwend vanwege het duet tussen de cameraman en de danseres. De voorstelling was in 2015 voor het laatst in het theater. Zien? De twee programma’s van Dancing Apart Together zijn te zien op 17, 19, 20, 22, 26, 27 en 29 september. 

 

Foto: Bart Hess

Meer inspiratie