Home » Reportage
Dans Magazine

7 goede voornemens voor dansers

Het nieuwe jaar is fris begonnen en dat betekent een nieuw begin! Met welke goede voornemens ga jij 2022 van start?

1. Rol de spanning uit je lichaam

Neem je foamroller of tennisbal mee naar de les en geef jezelf tien minuten na afloop om je spieren te masseren. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

2. Neem eens per week een bad of een lange douche

Niets is beter voor je dan je lichaam even goed te laten ontspannen na een zware week. Heb je geen badkuip thuis? Vind dan een sportschool met een hottub of verwen jezelf met een spa-dagje aan het einde van de maand.

. Focus op gezonde voeding

Je lichaam is je instrument, dus het is belangrijk dat je daar goed voor blijft zorgen. Lees in dit artikel alles over gezonde voeding.

4. Daag jezelf uit met nieuwe choreografieën

Een positief puntje van de coronacrisis is dat er veel online lessen van dansers en choreografen over de hele wereld beschikbaar zijn gekomen. Een goede mogelijkheid om jezelf eens extra uit te dagen.

5. Ga naar voorstellingen

Maak er goed gebruik van wanneer er in 2022 weer meer mogelijk is. Zijn de theaters weer open? Bezoek dan gelijk een aantal mooie voorstellingen. Combineer je abonnement met een podiumcadeaukaartCombiprijs één jaar Dans Magazine en een podium cadeaukaart t.w.v. € 20,-  

6. Verdiep je in je idolen

Heb je dansers en/of choreografen die je inspireren? Verdiep je eens goed in hun achtergrond. Wellicht helpt het je in je eigen ontwikkeling.

7. Slaap voldoende

Geef je lichaam de rust die het nodig heeft en zorg dat je voldoende slaapt. Zo’n zeven uur is het minimum om de volgende dag weer vol energie te kunnen presteren. Bepaal hoe laat je naar bed gaat en houd je hieraan.

Meer inspiratie