Home » Reportage
Foto via Pexels

Dansers over 2020: De mooiste interviews van het jaar

Hoewel het afgelopen jaar flink wat uitdagingen met zich mee heeft gebracht, kunnen we ook terugkijken op een jaar vol creatieve oplossingen en inspiratie. Voor dansers was het soms even zoeken naar mogelijkheden. In het begin van het jaar hadden we een aantal inspirerende interviews met dansers die vol enthousiasme naar de toekomst keken. Diezelfde dansers vertelden hoe ze de coronacrisis hebben ervaren. Hieronder zetten we de mooiste interviews op een rijtje.

Maggy van den Heuvel danst bij de Alvin Ailey School in New York

‘‘Ik adem, slaap en eet dans,’’ vertelde Maggy ons in maart. Ze danst bij de gerenommeerde Alvin Ailey School in New York en vertelde haar verhaal in een bijzonder interview. Ook tijdens de coronacrisis probeerde ze er het beste van te maken.

Mijntje Lupgens danst als allround danseres

Mijntje was dertien jaar toen ze besloot om van dansen haar beroep te maken. ‘‘Pap, mam, ik word danseres,’’ kondigde ze aan. Haar vader knikte toentertijd en zei dat het goed was, als ze zich er maar wel bewust van was dat ze er nooit veel mee zou gaan verdienen. Dat maakte Mijntje niet zoveel uit, ze was bereid er hard voor te werken. Nu werkt ze in het commerciële veld en heeft ze voor onder andere Dua Lipa en Jason Derulo gewerkt. De coronacrisis heeft echter een flinke impact gehad op haar leven.

Melissa Boode won de Young Talents Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Danseres Melissa Boode groeide op in een gezin vol muziek met een Latijns-Amerikaanse moeder en een percussionist als vader. Het dansen werd haar met de paplepel ingegoten. Na een dansopleiding bij Lucia Martha’s kreeg ze de Young Talents Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds waardoor ze in New York kon gaan dansen. Een droom die werkelijkheid werd. De coronacrisis heeft haar nog meer laten realiseren wat dans voor haar betekent.

Sofie Hofstee geeft les en is freelance danseres

Eerder dit jaar hadden we nog een bijzonder interview met Sofie Hofstee. Ze vertelde over haar danscarrière en over haar dromen en ambities. Als succesvol commercieel danseres danste ze voor grote artiesten zoals de Duitse Helene Fisscher en was ze daarnaast druk met allerlei soorten losse klussen. Door de coronacrisis is er veel veranderd in de danswereld. Hoe heeft Sofie dat ervaren?

 

Meer inspiratie