Home » Reportage
Dans Magazine

Alles over dans: De mooiste reportages van het afgelopen jaar

Hoewel het afgelopen jaar flink wat uitdagingen met zich mee heeft gebracht, kunnen we ook terugkijken op een jaar vol creatieve oplossingen en inspiratie. Ons geduld en flexibiliteit volop op de proef gesteld, maar gelukkig konden we thuis gewoon doordansen. In dit artikel blikken we terug op de meest gelezen en mooiste reportages van het afgelopen jaar!

Jerusalema challenge: De nieuwe danstrend

Op YouTube is de Jerusalema-challenge is al meer dan 100 miljoen keer bekeken. De dans is gemaakt op de beat van de Zuid-Afrikaanse DJ ‘Master KG’ en het dansje is bedacht door een groep Angolese jongeren. Tijdens de pandemie is dit dé challenge die je moet uitproberen.

10 TikTok dansjes om thuis te leren

Op Facebook en Instagram zie je ze steeds vaker voorbijkomen: TikTok video’s van rond de vijftien seconden. Het was eerst vooral populair onder kinderen, maar steeds meer mensen maken nu gebruik van de app. Doe een dansje, playback of maak een sketch op muziek en deel deze. Ben je helemaal klaar met puzzelen en weet je niet meer wat je wil gaan doen? De 10 leukste TikTok challenges hebben we in deze reportage voor je op een rijtje gezet! Dansje aanleren, en delen maar.

‘Eeuwig jong’ blijven? Ga op ballet! 3 redenen waarom ballet helpt tegen veroudering

Bij ballet denk je misschien al snel aan jonge dansers die soepel de meest elegante bewegingen uitvoeren. Maar wist je dat ballet juist ook veel voordelen heeft op latere leeftijd? Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een aantoonbaar positief effect op de hersenen. The New England Journal of Medicine publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat dans de enige fysieke activiteit is die gelinkt kan worden aan een lager risico op dementie. En zo zijn er meerdere onderzoeken en experts die stellen dat ballet ouderdom tegengaat. We hebben in deze reportage de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Vijf apps die je laten dansen

Als het gaat om smartphone applicaties, zijn die op dansgebied niet altijd het downloaden waard. Waarom dansen met een telefoon in je hand? En vaak lastig die instructies vanaf een klein scherm volgen. Toch is het soms raak, en kan je gemakkelijk en overal even lekker dansen met je vrienden. Dansen om te zien wie de meeste punten haalt bijvoorbeeld. Of gewoon alleen, om ongezien wat beter te leren dansen. Deze vijf apps zijn veelal gratis, en zeker een dansje waard.

Bewezen: Dansen is goed voor je brein

Dat dansen goed is voor je gezondheid wist je misschien al. Maar wist je dat niet alleen je lichaam sterker en flexibeler wordt? Ook voor je brein is dans een goede training! Uit verschillende onderzoeken blijken de voordelen voor de mentale gezondheid en het functioneren van het brein. Lees meer in dit artikel

 

Meer inspiratie