Home » Reportage
Dansworkshops danstrainingen

5x Online trainingen en workshops van bekende dansers, choreografen en gezelschappen

Hoewel de dansstudio’s langzaam weer openen, zijn er nog steeds leuke online trainingen en workshops die je kunt doen. Je kunt lessen volgen van bekende dansers en gezelschappen die je anders waarschijnlijk niet zo gemakkelijk had kunnen doen. Hier hebben we er een aantal op een rijtje gezet!

1. Gaga/people workshop van Ohad Naharin

Ohad Naharin is voormalig artistiek leider en choreograaf van de Batsheva Dance Company. Hij creëerde zijn eigen bewegingstaal ‘Gaga’, die wereldwijd bekendheid kreeg. 

Wanneer: 4 oktober 2020
Deadline aanmeldingen: 2 oktober 2020

2. Choreografie masterclass door Mayuri Upadhya

Mayuri Upadhya is een Indiase choreografe, danseres, ondernemer en TV-persoonlijkheid. Daarnaast is ze ook artistiek leider van de dansorganisatie Nritarutya.

Wanneer: 25 t/m 27 september 2020
Deadline aanmeldingen: 24 september 2020

3. Feldenkrais Methode

Bij de Feldenkrais methode wordt beweging en aandacht gebruikt om het welzijn en gezond functioneren te herstellen. Deze methode zorgt ervoor dat je je bewust wordt van bepaalde patronen in je manier van bewegen. Hierdoor leer je bewegen op een nieuwe manier waardoor je flexibiliteit en coördinatie verbetert.

Wanneer: Iedere dinsdag en donderdag
https://dancingopportunities.com/feldenkrais-awareness-through-movement-...

4. Klein Techniek met Barbara Mahler

Met de Klein Techniek kunnen dansers leren om vloeiender en gemakkelijker te bewegen. De focus ligt op het bewustzijn van het lichaam. Daarnaast wordt creativiteit en uitdrukking ook gestimuleerd. Barbara Mahler geeft al meer dan 40 jaar les in deze techniek. Ze is danseres en choreografe in New York.  

Wanneer: 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november 2020
Deadline aanmeldingen: 23 oktober 2020

5. Progressing Ballet Techniek met Luca Pelligrini

De Progressing Ballet Techniek is een innovatief programma dat ontwikkeld is door Marie Walton voor dansers. Het doel is om beter te begrijpen hoe muscle memory werkt en hoe balletdansers met individuele kwaliteiten het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Wanneer: Iedere dinsdag en donderdag

 

Meer inspiratie