Batsheva Dance Company

De Batsheva Dance Company is een van de meest geprezen en belangrijkste dansgezelschappen in de wereld. Samen met Batsheva – The Young Ensemblle beschikt het gezelschap over een selectie van 34 dansers uit Israël. Batsheva Dance Company is het grootste gezelschap van Israël en geeft meer dan 250 voorstellingen per jaar, zowel in eigen land als in het buitenland.

Ohad Naharin werd in 1990 benoemd als artistiek directeur. Hij werd geprezen als een van ’s werelds meest vooraanstaande choreografen. Onder zijn stuwde het gezelschap een nieuw tijdperk binnen met zijn avontuurlijke visie en kenmerkende choreografische stem. Na dertig jaar leiding te hebben gegeven, trad Naharin in 2018 terug als artistiek directeur en bleef hij als choreograaf verbonden aan het gezelschap. In september 2018 nam Gili Navot de rol van Batsheva’s artistiek directeur op zich.

gaga naharin cursus batsheva dance company
Reportage - 11 feb 2019

Dansjournalist Astrid van Leeuwen volgde een cursus van beroemde Israëlische choreograaf Ohad Naharin, en deed daarvan verslag.

Last Work - Batsheva Dance Company, © Gadi Dagon
Review - 22 mei 2016 - Joanna Fox

​Gezien op 16 mei 2016 - Stadsschouwburg Amsterdam.

Batsheva Dance Company uit Israël toont hedendaagse moderne dans van wereldklasse. Dit is ook te merken aan de drie totaal uitverkochte voorstellingen van 'Last Work'.

Batsheva Dance Company Sadeh21
Nieuws - 8 jan 2015

Vrijdag 9 en zaterdag 10 januari is Batsheva Dance Company met de dansvoorstelling Sadeh21 te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Sadeh21 is een stuk uit hun repertoire, maar was nog niet eerder in Nederland te zien.

Nieuws - 24 mrt 2012

Choreograaf Ohad Naharin komt voor het eerst sinds 2007 weer terug naar Nederland.

Abonneren op Batsheva Dance Company