OCC zuiderstrandtheater henk scholten

Zuiderstrandtheater zoekt algemeen directeur

Het Zuiderstrandtheater neemt deze zomer afscheid van algemeen directeur Henk Scholten, die na zes jaar met pensioen gaat. Het Haagse theater zoekt nog naar zijn opvolger.

Henk Scholten (1953) werd in 2012 directeur van de inmiddels gesloopte Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Voor deze theaters komt het Onderwijs- en Cultuur Centrum (OCC) in de plaats. Scholten heeft besloten om niet te wachten op de opening van het nieuwe culturele centrum: ‘[Ik wil] mijn opvolger/ster voldoende tijd te geven om de overgang naar en de opening van het OCC voor te bereiden.’ Het kunst-en cultuurcomplex zal niet openen voor 2021.

Nieuw Haags cultuurcentrum

Het Zuiderstrandtheater opende in 2015 als tijdelijke vervanging van de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Over een paar jaar zal het theater weer terug verhuizen naar het Spuiplein en zijn intrek nemen in het OCC, dat momenteel in aanbouw is. Het culturele centrum zal onderdak bieden aan Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium.

Theater zoekt directeurs

Naast een algemeen directeur, zoekt Het Zuiderstrandtheater ook een directeur bedrijfsvoering. Die functie wordt momenteel ad interim bekleed door Dianne Zuidema. De Raad van Toezicht van Stichting Dans- en Muziekcentrum (DMC), de officiële naam van de organisatie die nu verantwoordelijk is voor het Zuiderstrandtheater en straks voor het Onderwijs- en Cultuur Centrum (OCC), verwacht uiterlijk in maart 2019 een nieuwe directeur te kunnen benoemen.
 

Meer inspiratie