Jubileum-logo 2017: 20 jaar Nederlandse Dansdagen

Prijs Nederlandse Dansdagen Internationalisering voor IGNITE van ISH

Op zondag 8 oktober, de laatste dag van de 20e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen, heeft ISH met de voorstelling IGNITE (choreografie Shailesh Bahoran) de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Internationalisering 2017 gekregen. Het geldbedrag van € 5.000,- is ter promotie van het geselecteerde werk in het buitenland. 

De dansprijs is bestemd voor een dansvoorstelling met de grootste internationale potentie. Alle voorstellingen die tijdens het festival te zien zijn, dingen mee naar de prijs. De redactie van de Nederlandse Dansdagen is verantwoordelijk voor de jurering.

De jury over IGNITE

IGNITE neemt tijd, brengt rust, werkt uit en rijgt soli, duetten en groepsstukken organisch aan elkaar. Dramaturgisch uitgekiende tempowisselingen verrijken de schriftuur van choreograaf Shailesh Bahoran. De voorstelling groeit naar een hoogtepunt om dan terug te vallen op het eerder contemplatieve karakter. De jury is overtuigd dat de kracht van deze voorstelling en choreograaf het publiek aanspreekt in Nederland en daarbuiten. De jury is daarom blij dat ze deze voorstelling en talentvolle maker met deze prijs kan stimuleren om het publiek over de Nederlandse grenzen te laten genieten van de sidderende energie die hun werk oproept en verschillende publieken met elkaar kan verbinden.”

Meer dansprijzen

Naast de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Internationalisering 2017 werden afgelopen weekend tijdens het festival in Theater aan het Vrijthof ook de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017 uitgereikt aan choreograaf Shailesh Bahoran en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017 aan choreograaf Gaia Gonnelli. De Gouden Zwaan is toegekend aan Ed Wubbe, artistiek leider van Scapino Ballet Rotterdam (Gouden Zwaan 2017). De andere Zwanen waren voor Midnight Raga van Nederlands Dans Theater in choreografie van Marco Goecke (meest indrukwekkende dansproductie 2017) en voor danseres Imre van Opstal voor haar rol in Salt Womb van Nederlands Dans Theater in choreografie van Sharon Eyal & Gai Behar (meest indrukwekkende dansprestatie 2017).

Meer inspiratie