Jubileum-logo 2017: 20 jaar Nederlandse Dansdagen

Bahoran wint Prijs Nederlandse Dansdagen Maastricht

Op vrijdag 6 oktober heeft choreograaf Shailesh Bahoran tijdens de 20e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017 ontvangen. Aan de stimuleringsprijs is een geldbedrag van respectievelijk € 12.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk, dat in 2018 tijdens het festival in première gaat.

Uit het juryrapport: “Shailesh Bahoran laat naar eigen zeggen zien “wat het is om een winner te zijn”. Met integriteit en respect benadrukt hij de kracht van eigenheid. De jury is zowel persoonlijk geraakt door de wijze waarop Bahoran zijn eigen talent en die van zijn danser samenbrengt, als door de bevlogenheid waarmee hij dit doet. De jury kijkt uit om het werk te ervaren tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen 2018.”

Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, in 2007 in het leven geroepen, is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle maker. Onder andere Cecilia Moisio, Loïc Perela en Katja Heitmann gingen de winnaar van 2017 voor. De jury werd verrast door de bevlogen presentaties die nieuwsgierig maken naar de verdere ontwikkeling van de genomineerden Shailesh Bahoran, Connor Schumacher en Sabine Molenaar. De jury herkent een sterke potentie in de makers en is nieuwsgierig naar de veelbelovende volgende stappen in hun carrières.

Over Shailesh Bahoran

Shailesh Bahoran neemt zijn fascinatie voor B-Boy Redo als uitganspunt voor een gelijknamige voorstelling over doorzettingsvermogen en inclusie. Gezien zijn lichamelijke uniciteit heeft deze bijzondere danser een aantal obstakels moeten trotseren. Veerkracht, wilskracht en eigenheid maken deze danser voor Bahoran tot één van de meest inspirerende en gemotiveerde dansers die de urban danswereld rijk is. De bevlogenheid van Bahoran en Redo’s fascinerende danstaal, gedicteerd door zijn lichaam, komen samen in een rauw en transparant concept voor een dansvoorstelling waardoor de jury is geraakt.

Meer inspiratie