European Dancehouse Network stelt nieuw bestuur aan

European Dancehouse Network stelt nieuw bestuur aan

Het European Dancehouse Network (EDN) heeft een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur aangesteld tijdens de laatste algemene vergadering in Athene in december 2015. 

EDN is een netwerk van prestigieuze danshuizen en bestaat uit 25 samenwerkende Europese danshuizen uit 22 Europese landen. Alle danshuizen delen dezelfde visie rondom de ontwikkeling van - letterlijk en figuurlijk - onbegrensd dansen. Het netwerk promoot de professionele ontwikkeling van dansartiesten, brengt dansen bij een publiek onder de aandacht en pleit voor dans als kunstvorm. 

Een van hun projecten is The Hundred. Dit project betreft een framewerk van verschillende Europese dansinstanties dat artiesten en professionals met elkaar in contact moet brengen, bijvoorbeeld tijdens workshops en dansfestivals. 

Nieuw bestuur

Het bestuur van EDN bestaat onder anderen uit voorzitter Walter Heun (Tanzquartier Wien, Oostenrijk), secretaris Bettina Masuch (Tanzhaus nrw Düsseldorf, Duitsland) en penningmeester Francesc Casadesús (Mercat de les Flors, Spanje). Andere bestuursleden zijn Pia Krämer (O Espaço do Tempo, Portugal), Carmen Mehnert (Hellerau-European Center for Arts Dresden, Duitsland) en Roberto Casarotto (Centro per la Scena Contemporanea, Italië)

De algemene vergadering heeft ook gestemd voor het opnemen van nieuwe leden in het netwerk, waaronder Dansateliers Rotterdam, Dampfzentrale Bern (Zwitserland), Kino Šiška (Slovenië), Sadler’s Wells London (Verenigd Koninkrijk) en Trafó (Hongarije).

Ondersteuning

Sinds september 2014 wordt EDN ondersteund door een cultuurprogramma van de Europese Unie. De focus van het programma, waar vijfhonderd professionals bij betrokken zijn, ligt op het behoud en het belang van dans. Dit staat ook centraal in alle activiteiten die dit cultuurprogramma organiseert en die onder andere plaatsvinden tijdens conferenties en in ateliers. 

 

Meer inspiratie