Foto via Pexels

Conny Janssen zoekt dansers

Dansers opgelet! Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en is het jouw droom om te dansen voor een toonaangevend modern dansgezelschap zoals Conny Jansen Danst? Dan is dit jouw kans! Voor het komende seizoen is Conny Janssen namelijk op zoek naar mannelijke dansers.

Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst, gevestigd in Rotterdam, is opgericht in 1992 en geldt als een van de meest vooraanstaande moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar dansvoorstellingen.

Kenmerkend zijn de dansvoorstellingen op locatie: van schouwburg tot fabriekshal, van kerk tot parkeergarage. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek wordt dans in een breder perspectief gezet.

Mannelijke dansers met karaktervolle uitstraling

Voor het seizoen 2022 – 2023 is Conny Janssen Danst op zoek naar sterke, fysieke mannelijke dansers met een karaktervolle uitstraling. We zoeken teamspelers die beschikken over een veelzijdige techniek (o.a. klassiek en modern) en een creatieve persoonlijkheid. De eigen bijdrage van de dansers aan het artistieke proces is essentieel.

Auditie

De contractperiode loopt van 22 augustus ’22 tot en met half juli ’23. Het is verplicht om je totale beschikbaarheid tijdens deze periode schriftelijk te bevestigen in je motivatiebrief.

Aanmelden uiterlijk 4 januari 2022
Door de coronamaatregelen verloopt de auditieprocedure anders dan gebruikelijk. Er zal een selectie plaatsvinden op basis van het aangeleverde videomateriaal, zodat de groepsgrootte beperkt blijft.

In het aanmeldformulier dien je de volgende zaken in te vullen en te uploaden:
– CV
– Motivatiebrief
– Duidelijk herkenbare portretfoto [max 2 MB]
– Links naar 2 video’s op YouTube, Vimeo, of ander videokanaal:
1. Voorstellingstrailer met solo/duet materiaal (max 5 min.) waarin je duidelijk in beeld bent.
2. Korte improvisatie (min. 2, max. 4 minuten) waarin we jouw eigen bewegingstaal en kwaliteiten zien.
(Indien je je video’s beveiligt met een wachtwoord, vermeld dit dan in het aanmeldformulier)

– Alleen complete aanmeldingen worden verwerkt!
– Uit deze aanmeldingen wordt een aantal dansers geselecteerd voor de auditiedata in de studio.
– Als je geselecteerd bent, dien je op de 1e auditie-datum een zelftest te doen voor het betreden van de studio. Deze zelftests worden georganiseerd door Conny Janssen Danst.

Auditiedatum: zondag 30 januari 2022 van 10.00 uur tot 19.00 uur
Tweede ronde: maandag 31 januari 2022 van 10.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Huis Conny Janssen Danst, Dolf Henkesplein 3, 3072 LN, Rotterdam

Meld je hier aan.

Meer inspiratie