Home » Reportage
Persoon ligt met oordopjes in

7 steengoede danspodcasts om nu te luisteren

Ben je net klaar met trainen en wil je even ontspannen? Of ben je op zoek naar meer verdieping en wil je je laten inspireren door bijzondere dansverhalen? Wij hebben de 7 beste danspodcasts op een rijtje gezet.


Belly Dance Life

Iana Komarnytska vertelt je in deze podcast alle ins en outs over het buikdansen. Wekelijks hoor je verschillende tips, verhalen en inspiratie van Iana en verschillende gasten.

Bekijk hier de website. 

Dance Boss Podcast

De podcast Dance Boss is speciaal voor dansers, docenten en dansliefhebbers. Erin Pride vertelt wekelijks hoe je de dynamiek in je dansklas kunt verbeteren en hoe je de leerlingen kunt helpen met hun persoonlijke groei. Ook zijn er interviews met ondernemers die op een creatieve manier de danswereld hebben veranderd.

Bekijk hier de website. 

Dancewell podcast

De gezondheid en het welzijn van dansers, dat is waar de Dancewell podcast over gaat. Niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar ook je geestelijke connectie met dans wordt hier elke twee weken besproken.

Bekijk hier de website. 

Ballet & Dance podcast

The Wonderful World of Dance brengt interviews met balletdansers, choreografen en artistieke regisseurs van over de hele wereld bijeen om deze podcast waar te maken. Met een bereik van meer dan 2 miljoen per maand, heeft deze podcast fans in meer dan 50 landen.

Bekijk hier de website. 

DanceTalks

In deze podcast leer je de persoonlijke kant van dans en dansers kennen. Hoe zijn ze begonnen met dansen, wat betekent dansen voor ze en van is hun creatieve proces? Je hoort het allemaal in deze wekelijkse show.

Bekijk hier de website. 

The Irish Dance Podcast

Deze podcast is speciaal bedoeld om de kunst van de Ierse dans te belichten. Eén gast per podcast komt vertellen over de Ierse dans, de geschiedenis, de kunsten en het wereldwijde bereik.

Bekijk hier de website. 

Delving into Dance podcast

De Delving into Dance podcast geeft een beeld van  de verschillende inzichten en meningen van dansers.

Bekijk hier de website. 

Dit artikel is gebaseerd op een artikel van Feedspot. Wil je de gehele lijst bekijken? Klik dan hier.

 

 

 

 

 

Meer inspiratie