Home » Reportage

3 inspirerende danspodcasts

Even zin in iets anders? We hebben een aantal fijne Spotify-podcasts voor je op een rijtje gezet. Prettig om naar te luisteren tijdens het koken of puzzels leggen.

1. Conversations on Dance

Ongeveer drie jaar geleden begonnen twee voormalig dansers bij het Miami City Ballet, Rebecca King Ferraro en Michael Breeden, met deze podcast waarbij ze een kijkje in de balletwereld gaven. Iedere week interviewt het duo inspirerende choreografen, dansers, critici, designers, docenten, artistiek leiders en nog veel meer.

Conversations on Dance heeft ook een nauwe band met het Vail Dance Festival. Een aantal afleveringen van de podcast werden live op het festival opgenomen. Dit jaar sprak Rebecca bijvoorbeeld met de artistiek directeur van het festival, Damian Woetzel. Het leuke aan Conversations on Dance is dat er over dans wordt gesproken vanuit verschillende perspectieven. 
 

2. Dance and Stuff

Deze podcast komen allerlei dansonderwerpen aan bod. Van dansfilms tot het laatste dansnieuws. Ook ontstaan er interessante gesprekken en discussies over de (veranderde) danswereld. De mensen die te gast komen in de show hebben vaak iets bijzonders te vertellen, waardoor de podcast een breed aanbod levert aan verschillende soorten ervaringen, inzichten en verhalen. Een lekker luchtige podcast om naar te luisteren en om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de danswereld.

3. PillowVoices: Dance Through Time

PillowVoices is niet de gebruikelijke soort podcast waarbij er vaak een presentator is met een aantal gasten. Verschillende mensen krijgen de kans om hun eigen aflevering vorm te geven. In de podcast wordt de luisteraar in aanraking gebracht met bekende dansers en choreografen uit het verleden. Er wordt geluidsmateriaal uit het archief gebruikt om dit zo goed mogelijk over te brengen. Een interessante en bijzondere manier om iets te leren over danstalenten van vroeger. 
 
 

Meer inspiratie